Samsung Galaxy 集中討論區(153) 它改名復出 白卡已死

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
暫時鳩估會變既功能
1. 全系列可用s pan
2.慳電
3.可選自動調120hz
4.攝影新模式?暫時唔睇好有咩突破
同意

你分享呢條片,1080p 60fps,近鏡對比6 pro同s21U,一有比較,6 pro個Mon好肉酸,好低級機既感覺
1.spen 無function key (ultra先有 spen pro) 保留熄屏take notes

2.慳電 新5g modem 4nm X65

3.1-120hz ultra 和pro都有啦
22照舊 48-120hz
( s21 /21+ 48-120hz)
nexus到pixel 唔係追求硬件性能 著重軟件體驗
趕工出貨 等軟件更新
Shelter 咪有得freeze,喺shelter長按app icon就有,最好set 埋auto freeze,跟手放個unfreeze and launch shortcut 喺home screen

Netguard 要vpn不過work profile vpn 同main profile 分開,唔會影響到
好老實講,我用咗成 9 個月,真係未見過 S21 Ultra 係有出現低過 60Hz
唯有係咁
不過我用adguard,個安心出行放係shelter入面佢管唔到,除非clone埋個adguard去shelter入面

靜止畫面嗰陣
希望細機唔好再整1080P出黎
今代pixel可追硬件性能了

gpu 20核 雙x1 gn1 係上咗2粒a76唔知做乜

直接睇結果體驗
用家唔需要理你追求乜
原來係噉
噉我作為消費者,見唔到有就唯有當冇啦,冇理由 OneUI 3 出咗咁耐都唔 fix
開發者選項這個刷新率顯示只是當前內容的上限,無法準確顯示動態刷新率,在Find X3系列出來的時候很多人想通過它展示LTPO的特性,顯然是不行的,目前沒有什麼直接的方式能看到當前屏幕的動態刷新率。 有的手機你能在這看到更多的狀態,例如三星的LTPO手機當手指稍微不動,那裡會變成60Hz,鎖屏瞬間顯示96Hz,而有些品牌大部分時候都顯示120Hz(除非鎖了刷新率),這跟當前實際刷新率以及幀數都沒有直接聯繫,別混淆了
渣㗎
點解冇 app 可以準確顯示動態刷新率
乜華為仲出到898咩
888都用緊了 係冇5g
我都覺 三叔部ultra 好在穩囉,ui少bug,品控算ok,基本旗艦功能都齊,影像系統(拍片+影相)綜合top1水平,但對比下支那玩差異化係幾成功 或者應該話係三叔擠牙膏擠出面 超廣角同開始唔夠打,叉電同散熱比人越拋越遠,oneui開始悶,顯示技術(軟件)開始輸但又死攬hdr10+唔知做乜柒
用支那機個套睇任何一間國際廠商注定失望
買左隻VERBATIM PD3.0 尿袋, 但充手機有時用到超快充, 有時又自己跌番落快充, 都唔知係S21U 唔得定佢唔得
無可否認地,三叔最大敵人唔係apple 係支那廠
真係驚咪買多部cheap機做安心機

利申:冇擔心過得一部機照用,唔信可以套到我咩料
三星一直保守 一亮芒就減速充電 安全至上
想問知唔知擺係security folder係咪有一樣效果
adguard 唔係只係for browsers like Samsung browser? 安心點用adguard?

平時要特登aeroplane mode, 用完再freeze
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞