[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
用後感?有冇嘢比想像中差,有冇試自己入書?
我齋睇小說 冇圖 啲字都夠清 個人覺得還好 6月買用到而家 唔使換機住
未試自己入, 依家係kobo 商城買咗幾本書睇咁
本身有諗過kindle paper white 5 Signature 版本
因為見網上資源多又方便推送
不過最後都係考慮返保養運費嗰啲因素而考慮買libra 2
暫時都覺得OK
不過如果唔介意比多幾百蚊我會考慮直接買sage, 就咁睇個spec 4春u 同有支援手寫筆同埋充電cover
我都有睇kobo libra2同kindle paper white 5,但我都覺得libra2好啲
Sage?我本身想買6吋,睇libra2已變7吋,8吋好似有啲大,我長期帶出街,我都想7吋又有筆
有冇咩廣東話有聲書?試過普通話,唔掂,要好專心先聽得明
有無人想h2o升libra2
我Kindle同kobo都有,想問下harry potter中文版係咪2個平台都冇出過甚至完全冇出過電子版?(好讀第一集唔計)
Kobo有冇d醫療類既懸疑小說推介?
之前暑假買左kobo, 仲有幾張25蚊coupon未用
Kobo個網都幾廢下,成日都搵唔到想搵既類別既書
打錯 畀多少少買 Clara HD
中文版Kobo kindle 只有官方殘體版本,
英文版Kobo 香港🇭🇰區有得賣, 反而台灣區冇得賣!

搵書,呢方面kobo最出名有問題,
最好用google search
今年kobo出嘅新型號,Elipsa sage libra2
三款都係用新款eink panel
Carta HD 1200
對比度, 反應中速度都比之前提升

Libra2 仲少左層手寫,雖然係凹mon,
但對比度,反應比另外两款更好
黑色更黑丶更實色
而且冇咁晒電
我都見kobo得英文版
呢度有
如果巴打都常睇書,而且每次拎起部h2o就心掛掛想轉libra2, 心動不如行動
每日搭車都睇 但部h2o先買左2個月
所以先上黎叫下春
送部h2o比屋企人推埋佢落坑,win-win
或者試下二手放出去
想問下買咗sage嘅師兄係咪大致好評
同埋想問下邊度會有得試下sage?
純分享,Nia 豐澤只係$400,超平
上星期去旺角誠哥(近D出口嗰間) 有擺sage同libra2
Sage手感如何?有冇forma咁正
sorry巴打,我無用過forma
因為想搭車時單手拎住睇,試咗陣最後買咗較細部嘅libra2
OK~
上網買? 點解我見到係$790嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞