[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
Kobo係唔係可以買台灣漫畫
Kobo 買嘅書已經係 kepub,你自己轉入去嘅書轉做 kepub,記得 file name 要改做 xxx.kepub.epub
要入台灣地址先得
想請教吓,我成功用Calibre將Kindle download落嚟嘅Ebook,放落KOBO到睇,但係D Size好似有啲唔同。
當然可以睇唔同書時人手轉,但想請問有無方法可以係Calibre/ 電腦一次過Set埋?
點解好似冇乜人買kobo nia?
如果打算自己入開心版嘅書係咪封閉式都冇所謂(如kobo, readmoo)?
唔該想請問Kindle壞咗可以拎去邊度整
上網睇要寄出國外維修
有冇啲地方係香港都可以有得整架
kobo support suggest我去換機, 睇黎真係部機本身問題
ppi 太低,畀多少少買 nia 啦
俾負皮係咪即係有所謂呀
你意思買Clara?
其實爭幾百我冇所謂,係唔知需唔需要,我要輕,細,只睇文字書,唔睇漫畫,漫畫我用ipad睇
同埋我會入開心版嘅書
Libra 2都ok嘅,但邊到有哂所有機比較下呀
你去望下實物就知 ppi高d d字條邊實色d 睇得舒服d 差幾百無所謂就買clara啦

入書我自己用緊kobo覺得無乜問題
誠品豐澤都有
美版唔寄海外
感謝回覆我可能係友和到買libra2了,匯豐減200,1499好似幾抵
舊kindle寄返美國trade in有無so?
食到-$25加8折
如果kobo 6吋機之間比較,價錢差少少
但clara機身細啲,輕啲,ppi高啲,仲有暖色
真係諗唔到買nia的理由,除咗平嗰幾百
我覺得nia出嚟係for kobo抽獎用唔洗送咁貴

我屎忽㾗睇緊kobo libra2
Me
clara係幾抵用
300 dpi真係好重要 特別係睇中文 清晰好多
睇埋sage
我無用筆需要又唔介意凹mon所以買左libra 2
原來係咁 咁點先買到啊
轉運...美國地址囉
可以等下BF有無優惠嘅
如何?想唔想換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞