[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
人生課題 究竟買ppw5定libra 2好
搵搵下發現我想睇嘅書 google book store/zlibrary都有 甚至本身kobo都有部份我想睇嘅英文書買
睇黎可以純比較邊部device spec較好
A4 size個市場個professional user,人地買黎睇公司report同journal article,呢啲全部都係pdf,唔大mon會縮撚到好細
當初買無留意凹唔凹芒個問題
感覺libra 2 條邊幾易攝塵,有點後悔唔加多幾舊買sage
如果睇中文書較多又有筆直,推kobo sage
又多個選擇
你搞到我好猶豫
決定買ppw5 等black friday
因為平過libra 2 同埋我唔鍾意凹芒 屋企好大塵 實攝哂入去
我睇咗d youtuber對比ppw5同libra2, overall好似libra2正啲
去搵嚟睇吓啦
用緊 mooink S
細細部帶出街幾方便
唯一唔好係睇漫畫個moon太細
轉到做 epub 就入到
我講緊入書落 mooink,轉做 epub 就可以

至於 readmoo 啲書,好似仲未可以抽到出黎
我都有睇 外觀上我都係鍾意ppw多啲 一體化
同埋ppw操作上流暢啲 冇咁拖泥帶水

你覺得libra 2有咩位正啲?
主要都係個畫面對比度,kobo白位白啲,黑位黑啲,Ppw 面多一層搞到有少少影咁,同埋kobo有制
但確實會積塵
但係上個post又見人講話kobo啲墨係淺色d
https://youtu.be/nX_dXOaO_Ec

唔想睇哂就飛去12:33 睇night mode
libra 2 好似仲係用舊u
好想入sage 但唔知點睇vol.moe漫畫 有d冇得買又想睇 等新oasis又唔知等幾耐
最好考慮緊買kindle
有冇人用黎睇日文書? 輕小說之類?
上vol.moe下載 epub
(可以選擇再轉檔做.kepub)
然後過入機,完
姐係Libra2睇漫畫都ok?
但係咪得7吋
點樣將Google book搬落kobo?
係咪一定要用ADE & Epubor?
想問下會唔會唔係全螢幕 同頁數會唔會亂 因之前見有人講過 但又搵唔到 麻煩晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞