[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
可能就出新款
個重量控制真係做得差,個50g extra拎到我成日覺得聚手。。。
誠哥有貨第2日已經忍唔住買左sage,連埋個機套真心重。。。。
jot notes好唔好用? 個人睇書多,當初其實有諗過係咪買libra2好啲,但個8吋mon睇漫畫係好啲。
同埋libra個死人框真係好趕客
想買Kindle Paperwhite新版,不過無國際版賣,係咪買美版都係無乜分別
諗緊買新kindle paperwhite定 kobo libra 2好?
本身鍾意睇中文小說,但我又唔介意搞轉檔既。

有實體制係咪用落會順手D,之前用手機睇書我有時都會用音量鍵做翻頁

kobo其實少少貴,比起kindle
睇你鐘唔鐘意實體制,個人覺得有係用得幾開心
攞住部機嘅時候手指唔會阻到畫面
我都覺佢有少少貴,但如果kindle pw 2021買32gb好似都差唔多價?定其實唔洗32gb咁多?

另外本身佢地轉頁反應邊部會樓暢d?
Kindle更新完之後入書果陣次次都hang機
有冇人都係咁
嚟緊想入Kindle
主力想睇英文書
加少少簡易嘅日文書(N5程度廢J)
想問吓係唔係只可以join一個國家嘅book store?
你哋會join邊個國家?
可以買,但係唔好係gearzone買,黑店賣甩漆機當場比我check到都唔換,最後報左消委會
Sage 同libra 2好似冇乜太大分別
係咪可以買libra 2就得?
好大差異我覺得係平mon 定凹mon ,最好摸上手feel 下先
想問下Kobo sage邊到有得試?
暫時us
想去印度
我愛印度盧比
小弟集合咗一啲網上嘅resource,寫咗少少教學
希望幫到同我一樣係新手嘅kobo用家

https://github.com/Megumi-B/Kobo_Tips
計劃緊買kobo, 多謝巴打先
有冇買咗sage嘅朋友睇epub時 (kobo買或者自己由calibre import)會有轉頁掣突然無反應嘅問題?

部機係冇hang嘅,掂下個screen佢就會再轉頁,之後個掣又會work返
新手一問,日版kindle pw5係咪都可以喺香港開心使用?
KPW5 幾時先買到
又話10月出
我係US Amazon又係買唔到
Kobo 都係轉做 kepub format 吧,不過轉咗有個問題係啲圖會濛咗
kobo買既書都係喎, suppose 已經係kepub?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞