[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
邊個位紅定綠?
唔明 google 有冇教學
想買11呀,但要集運煩煩地

有無團?

港行幾時有呢
想問吓如果睇純文字pdf,又用佢send email個方法入落kindle的話,效果係點
上網主要見教人入pdf,比較少睇到真係睇個效果
做咩做傻事
出唔出新真係唔知
Oasis同pw5最大分別都係form factor同埋機背材質
你去實機拎下oasis同pw4比較下 睇鐘意邊個手感
同埋pw4定5電都會好過oasis 因為少啲燈

自己prefer oasis 因為啲指紋會喺哂條邊度
唔似pw咁成日要掃/篤mon揭頁
個設計拎上手好輕薄

唔買kobo好大原因都係好多model都係凹mon會攝塵
強迫症
啊仲有pw5係usbc, oasis係micro usb
好似pw5 signature edition有無線差
其實係咪唔建議用mon貼?但好驚花
唔好 一係反光一係矇
點解,我覺得幾好用喎
你個 OBOK plugin 揀書嗰度,
左手邊個剔係紅色定綠色?
remarkable由十月底開始,lock晒部機原有嘅功能,要用家subscribe先用到,但部機又冇減價,連筆連套要成4千幾,消息公佈後個個都屌撚晒鬼。
講真remarkable又唔係功能特別好,封閉系統點解唔買平啲嘅kobo elipsa,要多功能不如俾多幾舊水買文石
kobo先係最自由
唔洗用VPN個地區都可以任你轉
日本以外的地區只要係帳單到自己改就可以去到
地址求其打都冇問題
想問下喺日馬同美馬買pw5有冇分別? 求教
Kindle 都還好,唔好將所有區域 set 做同一個 email 都無太多手尾跟。

Kobo 就直頭係 cross platform 主力啦。
唔知買oasis定ppw5好好難抉擇
Sorry ,係紅色鎖定綠色鎖先啱。
咁耐無貼過
但有用揭蓋case保護個mon
每次買完新書obok都唔識sync,要搞一輪先會出到本書
obok 係唔會 sync,
要 sync 係睇 kobo desktop 喎…

通常 dedrm 唔到有兩個原因:
1. 本野未 download 完 kobo 自己斷左
2. obok 認唔到本書,出綠 lock

第一個好簡單,一 dedrm 會出 error,你見到有 pop up box 就九成衰呢樣。
第二個就無路捉,但通常 down 完本書 close 左個 kobo desktop,等一到十五分鐘不等,佢就會轉返紅 lock,跟住就解到。

仲有一個非常 on9 既理由係自己買完書唔記得 download,呢個就真係解條毛。
有左好耐啦
yoho 1799 咁貴你係咪買
我係kobo desktop sync完再開obok,次次都唔見本嘢,一係要sync/開好幾次/等一陣obok先會見,不過通常本書一出嚟都會係紅lock
而家就係唔知咩可以trigger到本書出嚟可以唔使搞咁多嘢
一般都係 kobo 自己發傻既機會比較大,
響 kobo desktop 刪走再從新 download 比較穩陣。

我最高記錄好似係等左十五分鐘咁上下。
我買 remarkable 1 二手
我個account 有晒d function

如果我依加再買remarkable 2, 係咪都會有得繼續用啲function?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞