[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
曾經起大陸亞馬遜買過書 買幾本後會買唔到 要email去叫佢解鎖 不過佢d書有時會冇左一章 所以買左幾本冇再買 轉左去美馬
大陸就算啦,出名會無咁 d 野/政治正確左。
好多年前 冇中文書買 冇計 同埋都幾鐘意睇大陸d盜墓小說
咁睇大6 d 小說(特別係嗰 d YY 小說) OK 既。
轉會kobo
已轉type C
PW 佢 ship 香港果啲係舊model?
咩叫yy小說?
https://wiki.komica.org/YY%E5%B0%8F%E8%AA%AA

Sor,而家應該叫龍傲天?
🤣🤣🤣 我喜歡睇 鬼吹燈 同 盜墓筆記
yy未睇過🤣🤣🤣
佢地好鍾意寫d廢柴 原來好有背景 一日到黑俾人睇少 又反串人 不停輪迴 勁on9
咁其實簡唔中一劑半劑係 OK,
但寫太多寫到人地專門出個 Terms 比佢就柒左 d 囉。
始終香港整體有睇書習慣嘅人比例係少
講緊習慣,每日睇 / keep住睇書個種
香港人都係傾向工具書多,睇完一兩本就算
Overdrive 啲書廢到爆,主力用 HyRead 不如買 boox android base 嘅機
上網 search 繁體中文字下載,大把免費選擇
有冇話要咩檔架
想問點買mooink最平
唔知道Black Friday會唔會有減價
係地方細睇書感覺好差,屋企好容易滋擾,我依家就算有ereader都係出街睇多
ttf or otf
有冇巴打睇好oasis 就出新版
想買 但oasis 有陣就嚟出新嘅味
定係買2021 ppw 算

點解轉左字體會咁既

有冇用sage既師兄 部野個制 有時轉頁會冇反應 要touch screen 轉一頁先正常?
你呢個字體似係日文漢字,有缺字所以用返真正中文字體吧
係美馬買左, 32G 美金250 連原裝Cover
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞