[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
今日係友和攞機,個Sales同我講開咗部機就有
睇返個網佢又叫我聯絡Techlife
都唔知攞唔攞得返$150書券
想問下有無巴絲有留意到Amazon Kindle早一排好似話會support ePub format?我有印象但搵唔返個announcement,諗緊如果係咁係咪買新kindle機睇ePub 書都得
Thanks
咁係咪即係只要我用佢個Previewer check完pass到 我本ePub 就可以入到Kindle睇到?
豐澤啱先通知我書劵到貨,可以返門市攞
睇同等咗兩三年,終於買咗本 sage
想問下想過幾本 kindle 書想放去 sage 度睇,係咪一定要用 calibre?
巴打買Sage時有冇demo機試?
上個禮拜,冇demo機試
不過就話有現貨
今日就唔知啦
我都新買

我而家既流程係

Kindle 既書,拉落 Calibre (with DeDRM plugin)
過落部新機…搞掂
有得試呀
就咁買現貨
我諗都係咁
不過我未得閒搵 kindle 啲書 save 咗去電腦邊度
同埋我發現個套有啲反智,要拆返部機出黎先撳到粒機背開關
同埋想問大家興唔興幫部機貼 mon 貼
係咪蓋上就會自己sleep?

另外想問下個套重唔重
eink唔一定要貼 mon 貼
新版PAPER WHITE好似幾正
睇REVIEW最多話部機太大、冇實體掣同兼容AMAZON以外嘅書比較差
我想問如果hyread 買左書,有無得轉檔去kobo libra 上邊睇?
本身用緊boox note3,想買多部6’ kindle。
係咪係電腦用calibre將epub轉做azw就可以係kindle睇?
無,hyread鎖自家平台
研究咗陣,冚埋個蓋會 sleep
個套我覺得同部機差唔多重
我自己接受到
點解oasis咁缺貨1個月都唔返一次貨咁
磅咗
機 ~240g
套 ~160g
有無清會想買新版Kindle?
想買新版 kindle, 但舊果部未殘
最吸引用 type c, 有冇教學冇痛舊機轉新機方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞