[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
乜野係開心野?
上網唔洗錢果d
我想整台灣kobo ac買 又登記唔到 要再研究

咁又正wor

好爭扎
一陣出豐澤玩下先
有時成套幾十本,無啦啦有兩三本轉檔error
如果kindle osais出8吋我都想轉會
但我down左百幾gb epub
如果轉會又要轉檔
聽完上面講即刻想轉軚kindle
我就係paperwhite 剛轉sage 睇銀魂 1-42都好正常睇得好開心 一寸長一寸強 重要兩寸 點知到43-77 有7成失敗 灰到極 唔轉就有白邊同感覺冇咁清 同我用pw睇差唔多 如果kindle今次發表埋oasis我根本唔轉會 如果睇文字 6寸都夠 所以有少少失望 不過實體制真心正既
希望第二d漫畫唔會咁多問題啦
kindle 就咁起網頁簡推送就得 重要full screen 好方便
我以為係我問題 100m轉完得1m
請在「我的帳戶>帳戶設定>付款資訊」中,完整填入台灣的地址、城市、郵遞區號及電話號碼。儲存後,地區應會改為台灣。
即我本身個ac改就ok? 唔洗用第二個? 台灣資料是否上網求其搵間野抄就ok? 信用咭用香港冇問題? 轉左區 會唔會好似kindle咁 咩都冇晒架? 唔該巴打
係開心漫畫先咁麻煩定開心書都麻煩?入開心嘢(書)嘅話kindle 同kobo麻煩程度有分別嗎?
開心書多數epub 都要轉檔 所以分別唔大 不過kindle push就幾方便 用email都入到書 kobo始終新手 暫時都係插線入 佢可用dropbox 不過我未試
email入書有size限制
大部分書都低過限制嗎?
你用sage先有Dropbox,libra2好似冇
壓縮過冇咁清

剛試dropbox 過書 點解會咁既?
boox leaf 建唔建議
台灣每逢週末有買滿 555 送 111 點,你可以儲埋啲點數當錢換書
着先係有冇呢啲書先,冇就講乜都嘥氣
轉出嚟效果唔好,用 Calibre 啦
去咗豐澤同誠品都冇demo機
豐澤嗰啲熄哂機
邊度有得試
台灣地址亂填就得
因為有 DRM,你要解咗 DRM 先(用 Calibre + plug in)
豐澤只有 Libra2 冇 sage demo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞