[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
咁又無喎真係
依家試
真係有得買wor
依家139.99買抵唔抵?
好似仲送埋4 month unlimited
睇中文書,kobo定mooink好? 書既價錢同種類
有接近全新嘅forma想放有冇巴打有興趣
唔能係掛,我用緊forma成個星期先充電
但見新機色水靚左已訂
睇左一日 唔算勁睇 關晒wifi 同 同步 都冇左2-30% 不過懷疑係睇漫畫問題 我用kindle都係 睇漫畫快冇電好多
我forma睇一本兩百頁漫畫用幾%電咋喎
你嘅一日係幾耐先
冇呀 出街揸車 等人時睇一陣 當兩個鐘啦

爽皮
我用forma睇一本漫畫都係兩個鐘到
夜晚睇光度開4成
都扣唔到10%電
色水同kindle比邊隻靚d
我覺得kindle好dd 同 sharp dd 但唔多 同我部kindle白光 可能有分別

因為大一吋我含淚揀左forma
點知冇full screen

希望部sage色水可以拍得住kindle oasis
要full screen太煩 但唔full screen 我覺得oasis方便點 講睇開心野
oasis full screen喎
我都試過,嗰陣熄wifi但無熄同步,用休眠mode, 第二就無哂啲電嚇死
跟住 wifi & 同步都熄,兼設定5分鐘關機,啲電就無郁過咁濟
部kindle成個星期冇開
一開返見到個新UI俾佢嚇親
好似新手上路咁
Forma 唔同步wifi好似會自動熄
我部sage明明熄左wifi 第二日又見開左 好邪
kindle full screen 重可push開心野 kobo 要download落黎 重要轉pdf再轉czb先full screen 煩好多 唔轉有白邊 cut埋同oasis差唔多咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞