[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(12)暨交流區

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
正常應該唔會亂,我搵日試試先
謝謝
想知銅鑼灣誠品有冇現貨架?邊層有賣?果次行唔覺有電子書
但又想要細細本方便帶出街
朋友有本boox 6吋好方便
咁我寧願淨係睇書
漫畫睇返ipad

但6吋都唔多選擇
同你諗法一樣

Ching有乜心水
反而想比較多樣野 追哂post 搵勻reddit youtube都好少人講
就係邊部個life expectancy長啲

我諗我考慮點係 粒U (操作流暢度) -> life expectancy (or build quality you may say) -> 價錢/mon quality
始終我睇書多 ppw5 contrast低過libra 2對我冇影響 但libra 2貴幾舊水 如果部野好快打柴/粒電好快老化 就好似唔係好化算 雖然有實體制係好開心
我反而因為入手機

用落方唔方便 (size, weight, smooth, 書庫種類)= Price > life exp.

一個新嘅Device一步未必到到位
用左kobo兩年覺得有啲大
轉番用部kindle paperwhite

兩年無開閃得好勁
想問下巴打們有無得搞
Kobo幾吋?
壽命黎講,kindle 應該冇得輸,我有部連keyboard嘅舊款,依家仲健在
當然係正常使用嘅情況,你話成日跌就冇野講
有冇巴絲知kobo機嘅壽命如何
想問有冇人有kobo睇vol.moe漫畫既相睇下 我想睇下有白邊係點, 麻煩晒
唔該巴打
匯豐信用卡真係好屈
1699 -200 = 1499 應該全港最平
唔知用唔用到red card 再減4%
如果得 即刻申請張
趁Libra H2O呢兩星期特價加送$250書券
即係入番部
點解唔買libra2? Mon有upgrade,價錢差唔多
係,但我仲係諗緊sage定libra2
好想要支筆,libra2冇筆可唔可以highlight啲重要嘢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞