BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
你可以睇趙博佢有放負而且係一般香港家庭都會遇到嘅問題,不過都係適應問題
ibanker可能一早儲夠錢去退休添
lm
呀sir露底啦
咁就想起到人底
Blocked
退休之後政府養老金會計埋租俾你
我其中一個愛爾蘭fd 佢同佢阿媽住得好近所以成日都無啦啦飲飲下野話去探一探阿媽 所以我地見過幾次
佢阿媽60幾70歲 就係要填form同政府講你要有咩支出
連上網 cable tv果D都可以包埋
政府會計個數俾你 連埋你其他可以有既津貼
你要大魚大肉就唔會有 但起碼餞你唔死 有個proper地方住 (講緊係一個apartment 樓下有花園果D 唔係求其劏間房俾你果D)
點撚樣嘅白領輕鬆50k
佢30歲講明無錢
點樣拎30萬出黎讀兩年書
巴打, 想問下一到英國租咩落腳先 ?(Airbnb, hotel ) 又會租幾耐? 又後就租屋?(rightmove 個D ?)
年輕係指仲做緊野個的呀,97個的係好多老野呀。你應該未出世
依度唔講得依啲
你就未出世
李嘉誠都仲做緊野呀
lm
香港醫生先係咁
外國根本唔會咁
唔好做井底之鞋啦
不過醫生去到外國係中層有hard skills既人黎 已經算係好易搞掂
人地係英國住成三年 都可以比你屌話住多幾年先講
你自己住左幾耐呀?
19年仲係成個大種乞衣問3hk定csl平
當你真係問完即日飛過英國頂多咪一樣三年
扮乜撚野大袋?
得架啦個ac共用/朋友ac/借ac呀嘛

人地有曬老婆仔囡都可以笑人小朋友
咁係咪有曾孫先夠資歷出聲呀?
成個香討死廢老咁款戇鳩
阿sir得閒理你呢啲廢柴咩
得把口
鍵盤戰士
講就天下無敵
做就有心無力
咁10萬買到雙b 幾年車係幾吸引
根本呢個post就好多PR同上左岸唔抵得人地既人
勁多故仔睇
又有人一時話自己BC一時又話同另一半諗走定留
又有人話香港輕輕鬆鬆50k但其實自己得30k

其實走定留都無人逼你 又唔會有人笑你人工高定低
點解係都要逼人話移民去英國好慘架仆街喇咁樣先得咩心態黎架
日照太短。。
爆1001
所以佢咪加拿大藉囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞