BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
留係香港=鄭州地鐵水浸哂仲係係到打機果班傻9
你有無住過?
無就行撚開
去得一年同旅行無分別
可唔可以講下邊到
英國最多給到3.5噸牌,
再多既就要英國考,香港有中型都無用
如果有得拎埋MPF走就好
笑左 住咁多年英國
有咩好酸
果時邊有文字獄?
你00後 想法天真?
目光遠少少啦
個十幾個係咪諗住
屌問心啦
香港大把搵20-25K 嘅人
大概都係做前線嗰班
成Team 人10 個8 個人
最後升嘅係會有幾多個呢
升左上去咪又係做到隻積咁
如果唔係點解要加人工畀你
然後啲野都係貴

樓主過左英國搵少左但養得到家
返工輕鬆左好多
最緊要仔女同自己都有自由
咁已經好幸福

咩叫唔好盲目吹奏英國
咁係咪係咁講香港幾搵錢就叫盲目吹奏香港,完全唔需要講其他因素
本質上無分別
你十年後睇番就會明
可惜我唔係留港撚
得罪講句 你唔去英國真係慘死個女 到時佢大個實怨你
而家你唔敢過去我諗都係驚比唔到個穩定將來個女姐
但留係香港你覺得真係比到將來個女?
做人老豆就比返D責任心 而家你唔走就好似當年唔肯幫仔女申請BNO果班父母咁
個個想儲夠1000萬先過去退休
第一個問題,點解要有下一代?
樓主兩公婆本身香港搵幾多左右,點衝破心理關口搵啲最低工資嘅工
無意冒犯,呢個都係好多人嘅 concern
唔該。自己都鍾意加拿大同埋睇過呢條路。但係細佬就畢業想比佢去讀碩士先。如果用晒我d積蓄供自己就要用兩老份老本。唔想佢地太辛苦。有冇唔使讀書可以直接過去搵工既方法。工作假期過去搏有冇得諗?麻煩晒幾位師兄
咁如果你而家既訴求係咪返工
你有乜資格講呢啲,你知人點諗,你回流咩?
呢個係non-question黎
你要衝破個心理關口唔係搵幾多錢
而係過唔返香港呢種"舒服"既生活
你去到外國慣左之後 會發現原來收入少一半都可以有一樣舒服既生活 只係係唔同類型既舒服
香港既舒服 好多時都係食好野 買好野 著好野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞