BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
我廢老一名,打算過咗農歷年出年3月一個人過去。

先去Reading租一年apartment,再搵適合買house嘅地方。老婆幾年後至過去。

優勢係退休人士、仔大哂唔會去英國冇小朋友讀書問題。我so far 覺得有好多選擇:Birmingham, Nottingham, Bristol, Reading......。Around £500K 買間 new build detached house, 15-20分鐘車程買到日常所需就得。
sor 冇咁得閒作故事

有個既經歷上埋新聞
仲有好多移民谷都知
如果我提供到證據同你傻鳩證明
你會唔會敢同我對賭

放自己自拍連user id上連登?
點睇
冇錢問你借得唔得先?
係英國做野有冇香港咁急促, 咩撚都打個URGENT .
你呢串回緊#77 樓有細路巴打嘛

所以你一問點解有下一代就離左題啦
個前題係佢已經有小朋友

完未?
一個人 ugrad 儲夠30萬 夠唔夠頂一排?想報水電course
想一個人去英國, 但一個人無人SHARE 租好貴
借銀行是咪可以走數
我覺得急唔急好主觀。但我相信應該會好過香港。至少嗰時老細有時會主動叫我哋去飲下水食枝煙先再做野。當然唔同老細唔同做法啦
好多野都好實際,一家老少壓力好大....做錯一個決定可以好麻煩....

過去到,實際真係要3年到先叫真真正正穩定到,社區配套日常生活都要重頭適應,家人係咪可以適應都係一個問題。
再算啦到時
仔都未生
邊個地方肯做生活唔到?
問題份工辛唔辛苦姐,專登去英國捱
最歧視香港人0既本身就係香港人
三年係點計算出黎
人哋講移民,你就問係咪悶九唔搭八
我當時觀察到嘅就係果邊開中餐館嘅有中國人,有馬拉人。絕大部份都好supportive 大家照顧大家。反而可能香港人老細會刻薄啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞