BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
請問你點樣隔空租apartment?
Local其他的士都全程Google
好老實講。嗰邊最需要嘅就係基層嘅工。其實嗰邊好多後生嘅(我指嘅係20幾歲),有啲都係掃街倒垃圾/做地盤etc。你過到去唔介意嘅話,其實一定有工開

相反除非你有啲專業資格,如果唔係都唔好諗到咁輕鬆
師兄慳返啖氣啦
連登仔會話免治牛肉賣2磅
食一世免治牛肉好過係香港魚翅撈飯
成份人工都買唔到部iphone都會話好浪漫
然後再屈你pr

利申:英國+歐洲住左幾年
終於有人明
仲會話咩行公園睇博物館都好正
跟本頭一年就係旅行式移民
人地咪講左600鎊租 每個月搵1500鎊 又唔洗交稅 淨返800幾鎊點會唔夠洗呀
香港4人家庭都係洗6-7k港紙左右架咋
拎埋自己有BC出黎講係咪可信程度會高D
去英國想飛黃騰達
真係飛黃騰達係香港就達左啦傻鳩
好啦
我錯
香港四人家庭月洗6 7k
咁既標準過到去真係夠洗既
咁同香港送貨有冇咩分別?
有暖氣有咩問題
我恨我父母一世 藍到仆街 去到依家都仲話生係中國人死係中國鬼 從來都無bno搞到我都無
sorry巴打 見你sorry我都回應返
語氣重唔緊要 係你最後果句"唔好成日浪漫主義 個人現實啲啦"令大家有少少炆姐
就係個人現實先盡早走人
好坦白講 而家仲覺得可以係香港搵多幾年錢先走既先係浪漫主義
講真香港仲悶放假零意欲出街公廁假期熱點多人到on9商場唔知行嚟做咩
無知一問,46係咩?
問題佢地係香港係過魚翅撈飯既生活咩?
我預左啦,我老婆都講過我知,我都有哂心理準備,最緊要係有自由既空氣,個女有自由既思想對我黎講就好夠了,生活又無咩壓力
樓主係極端例子
但歐洲計 你人工搵到2500歐左右月薪 其實已經有返好正常既生活 係好過香港既生活添
你係香港搵25000一個月又過緊咩好生活呀? 又買到幾多部iphone呀
咁都好, 最怕唔記得/唔識d 路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞