BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
小弟四張同老婆同個女黎左個近海既小鎮3個月,
開呢個post 既目的係想話你知,呢邊真係好正

基本上你識小小英文就一定搵到工,只要你肯做既話,就算拎最低工資都一定養得起頭家,絕對唔使擔心

住屋問題就真係睇你個人既造化,因為真係有平有貴

黎英國之前要做既除左搵錢之外,就係一定要考車牌,
因為我住小鎮既關係,大部份工都要渣車返,而當你有車你就可以多啲路數揀工,例如送外賣

如果你真係仲諗緊好唔好走?驚無錢,驚搵唔到工?
我會話你知問親戚朋友借錢都一定要黎,乜都唔使諗,
呢邊生活環境真係好太多

有野想問可以隨便問,希望幫到啲想走又擔心既人
係咪開始悶
啱呀 近海小鎮係非一般嘅正
我識人係英國考左十一次先pass,
我諗係香港考應該穩陣啲
幫推post
有咩工可以做?
初到英
係好撚正
利申:美國西岸
wa屌佢駛左幾錢
好難會悶,一放假就帶個女呢度去個度去,其實真係好難會悶,我都老喇,五光十色既夜生活都唔啱我啦
做肉廠啦基本就,你有手有腳一定請
ft同pt?
ft黎搵屋租方便d
Youtube好多移民家庭放片見到好多小朋友都好開心,完全無受移民影響
其實無分既,計鐘既,你頂得順咪做耐啲
你個陣帶幾多錢去?
而家使費大概點分配?
同埋,你女女讀書容唔容易安排?

謝謝分享
邊有影響呀,我個女係日日都玩得好開心,屋又大,行超市又大,去郊外又大,又唔使人迫迫,生活黎計真係一流,最緊要係有講野既自由
黎左英國一星期 都係近海地區
隔空租左apartment
8000幾蚊港紙 一房一廳
24小時保安 有車位 有海景 LL包水費
日日同老婆落樓係海邊餵雀 真係好正

超市d pizza 減價果陣唔洗十蚊一個
兩個人食岩岩好
仲有人地罷緊工
上DVLA facebook日日每一個新po都有人圍插
話考完試出唔到車牌
個牌夠期續唔到無得開工被迫失業

諗住去英國學嘅
要俾啲時間等

香港換車牌分開隊排
無delay得咁嚴重
現金真係帶左十萬到,基本上過左十日隔離就即刻換車牌,申請ni 同租屋
每個月扣埋稅搵千五磅到,租屋連稅就預上網個啲就6-700 磅一個月,所以如果有啲錢真係買層平平地既flat 住住先
我個女先兩歲仲未諗返學呀
正能量post
係呀,講起食真係好撚平,跟本唔會想出街食
巴打渣咩車搵食?
我都想搵下啲夜晚送外賣黎做
師兄渣咩車可以一養四?
做外賣/送貨應該唔得?
知道拎最低工資買樓自住做按揭易批嗎?
得,不過要做好多個鐘,基本上做按揭要周薪500 磅銀行先會諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞