BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
Respect
89年係大話 你叻
無point 無得駁
兩個人反而唔駛預咁多
因為你兩個人都會搵工 但樓主個case我諗要留一件湊女
其實我諗最好就每人五皮港紙啦
香港平平地買份意外保
是旦屈個原因去做physio 都claim得足
小事既話去排公立有排你等
如果想穩陣
應該係計晒所有一落地要洗既錢 (租屋按金 訂金 裝修 傢私 有無需要買車 保險之類既野) 再每人再最少港紙50k會好D
呢個數係全歐洲+英國標準黎計都一定餓你唔死半年至9個月
當然有條件就預多D錢啦 無人嫌多
NHS個醫療制度一定完善過香港。
我之前都聽個老人科榮譽顧問醫生講,NHS係排第一

個人親身經歷,英國嘅Community health services 可能係hea少少。但去到醫院果個level 就好過香港。

至少a&e唔洗等10個鐘
愛爾蘭係連買眼鏡呀 驗眼度數果D都當你醫療費用咁計埋落你保險度
香港成行成市醫院診所係好方面 但間間都想賺你錢越多越好
外國小病唔興睇醫生
慣到啊
英國人d口吻有無你咁閪?應該無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞