BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
咁你係香港搵幾多有幾快樂呀
外國2500歐一定算唔上窮 但人地真係生活得好過香港
香港我俾夠你35000人工未 又有D咩咁快樂
唔該曬c兄

我儲家錢買車先
咁又點?
離撚哂題
講錢一定留
走得就唔好日日想去食好西 買LV
除非你本身都好有錢
你都係唔想有香港人過去爭食姐 自私咪認囉
講馬都要識隻馬嘅有關知識啦白痴,例如咩品種,識合跑咩路程,適合跑咩天氣,有咩跡象反映身體嘅問題。。。你寫幾隻字就反映到你有幾膚淺,可憐呀!膚淺到你咁撚樣肯定唔適合移民,連生存嘅能力都非常有限
連登個個收租師 離撚哂地
冇錢加英文差
睇死佢地走左2年就返香港
根本無考慮清楚十年 二十年後
吓吓垃圾咁叫人
好串喎你
呢個真
我有個朋友HKU畢業但做左十年野都係得20K人工
仲要佢同屋企超唔夾
我地大家勸佢去英國搏下, 佢英文超好
點知佢話可能英國過2年會變到好差
未出發已經驚定英國過2年會差過香港
唔怪得之佢成世都唔肯轉工, 因為驚新公司會突然變差
呢D負面思想真係頂佢唔順
人地無BNO 搞咩返個BNO
老實講另加一問,帶住2個老人家加上只係帶十零萬去真係夠用? 自問做唔到每日企8個鍾既工。
屌你 起下你底 原來係香港同條女加埋先搵得70k
講到自己係香港係咩人上人咁
原來連猛車邊中產都做唔到
果邊唔同香港咁膚淺,你唔介意嘅話做返啲基層工作其實都冇問題。外國嘅教育唔同香港。香港求學係求分數,外國求學係活到老學到老,真係可以展現出教育嘅真正意義
你去左3個月 同樣講野無說服力
等於我去一轉日本韓國就叫人去住一樣
韓國自殺率極高
日本又迷失的二十年
好多野你住3個月根本唔會感受到
我成日都諗 香港係爭在有得痴老豆老母住姐
如果要自己俾錢住咪一撚樣難捱
唯一需要既勇氣只係去適應新環境
移民又唔係退休 個個連登仔都係諗住去退休先話未夠錢
我支持你走呀
不過睇死你兩年會返香港姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞