BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
iPhone 4 係香港係老古董
英國大把人仲用緊
生活得開唔開心原來係用部iphone型號黎定義真係令人大開眼界
樓主咪做廠,你ok咪得。
重update到iOS?

佢人工高我好多
人哋拎晒護照返嚟要同你講咩拎咗passport 有晒保護返嚟搵錢咪同你講外國點唔好你唔好過去影衰我地,見唔小啦
岩呀
要慣唔係咁易
心理係主因
講緊好多工唔會請你
唔識搵主旨?
中學畢業未
要雙職父母先養得起家, 定一個人打工一個人湊仔都ok?
Update 唔到就唔用得?
講到好似全香港都有魚翅撈飯食咁日日咁多基層家庭悲劇都當睇唔到,人哋想食一餐溫飽都冇,成班離地到痴撚咗線,你哋咁叻仔繼續幫港共搵食就啱
冇計香港人就係咁物質主義。人哋鬼佬日日落吧睇波吹水飲下酒幾爽。
香港人過到去唔改變下心態真係唔得
Sorry 你首先都係中國人
咁咪有好多app都down唔到
有無啲咩實際生活上嘅嘢係麻煩啲要適應?
係London 1000鎊 未必夠
如果你講我既咪直接講囉
係到單單打打做咩
我冇講過英國一定差喎
我有frd係 Birmingham 都揾4000鎊一個月
生活正到傻 工時又短
我由頭到尾都講緊1500鎊仲要租樓一家三口
點睇都唔會係好
樓主個類基層牛工就唔好盲目吹捧啦
點會好過香港做個白領輕輕鬆鬆 4-50k
唔洗同依啲人勞氣
你越躁佢地越開心
btw 多謝你share 啲資訊比咁多位巴絲
求教邊到8000 準備過去la想揾24 保安
樓主工時如何?
呢度好似好多人concern 個最低工資,其實人大左錢真係好難買到開心,work life balance仲緊要。
如果暫時夠食夠洗夠養囡我睇唔到有咩問題,又唔係叫你做成世😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞