BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
係喎,啱上網查咗好似可以轉到
350百萬
正post留名
幫推
直程黄都唔係 鬥乜撚?你重度?
咁可能真係睇行業,banker可能全世界差唔多所以冇乜影響
如果工程計,有牌都跌一大截
成班未住過歐洲既人話人吹水
你試下行入英國/愛爾蘭 呢D文代背景既國家 唔計倫敦都柏林 求其搵間pub
入面10個有9個銀行都唔會有10000鎊/歐
無 我用黎對比下咁解
你覺得做香港基層好過英國基層?
吹到咁大
IT係,因為香港IT太低人工
我覺得英文屎唔係問題,因為你之後係要考英文試同live in the uk test 你係點都一定要學架,所以你有心學就無問題
Ibanker 得100k
仲要加密懶神秘
或者你可以考慮善用一啲免費既資源(例如到時返香港人教會收集下情報,成堆新黎香港人同樣面對相同處境)
但呢啲就要你去搵啲多香港人既地方
其實多香港人有好有唔好
人越多係社區個聲音咪越大(例如我前日見到立場講我附近個區多人到可以自己組織個英文BNO班,免費讀既)
但唔好就係出名既校區又比KOL報過既話都難少少搵屋租
工作就唔擔心,呢度你願意做就有工返,唔會話咩香港人搶晒job既問題
監就細路坐,移民就你呢啲家庭資產得幾萬既人走
你係無能力搵姐
有冇相睇下
咁又咁講 你做工程去到真.高層D位 人地根本唔洗你有牌
你有牌需要做果D位 其實都大部份係中層黎
你有無見過Bouygues亞太區老細要有晒咁多亞太區國家既牌?
有冇話棍定自動波?
香港有車牌去到英國係咪要再考過
但呢啲可能要credit check,佢岩岩搬黎未必比佢咁分期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞