BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
小弟要帶住兩老過去 有唔少考慮 又驚治安差 又擔心環境唔好 所以先想問下巴打有無小鎮推介
基本上你上google map 睇下東邊沿海既小鎮就得,搵啲近海灘既,又有大型超市既
其實唔使,我一隔離完就換,仲要係未拎到英國車牌就買左車,如果搵工,你show 返張香港車牌softcopy 比佢睇就得
咁都幾好搵喎,我反而想考大車牌,渣大車好似好缺人
有大supermarket 好重要,叫兩老去行下順便買埋餸返來,淨係睇特價同搵減價貨都可以hea 唔少時間
要儲下錢先可以去學呀
住耐啲先知有咩問題,你住左幾個月,感覺上仲係有新鮮感
現代啦
屋企都大把嘢做
你鐘意係屋企做gym都完全唔難
我都嚟咗一兩個星期
前後花園 全屋翻新都有排你忙
btw Altrincham 見到好多香港人家庭
大家加油💪🏻
係咩,之前住過加拿大幾年都係頂唔順嗰邊嘅冬天
無得比,住慣係差好遠,我一開頭黎,我地一家都著哂褸咁,人地鬼佬個個短袖
可唔可以透露下,近海小鎮係邊到,係咪K字頭果個
但我都想方便D既地方
要去都會揀番倫敦
係咪Bristol ?
respect
房屋台怒屌港人唔肯700萬買300呎樓,有錢唔買樓做供供,去英國做逃兵
痴撚線負幾廿度

英國反而啱啱好
我又唔覺特別正,係就係住屋環境好好,有花園得閒可以燒下野食、出去踩下單車,最低工資都夠養家。但就覺得冇咩野好食,英文差又唔係幾溝通到,做嘅工又唔係幾中意,同埋好鬼悶
走左半年
自己以前係香港長期失眠同好壓抑
而家個人開心左好多
支國人用盡力氣送走身邊親人去外國
如果BNO visa 開比支那,我諗英國陸沉都得
係香港人仲肯堅持留守係香港
有時都唔知話唔話香港人傻定難能可貴好
我好佩服留守香港知道自己做緊咩既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞