BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
我都想睇圖
打得gal game多,好嚮往海邊小鎮
咪係 我敢講大部分香港人空間時間8成咪又係望住個電話 又唔見話悶
你一個人租屋咪仲平,我呢邊1 bedroom flat 基本上350磅一個月到,按金就一個月租,通常就簽長約先租到樓,死約就一年。其實無所謂,最多都係輸按金啫

你黎左就明點解唔出去食,我呢邊出面得好少選擇,仲要唔好食,咁真係情願自己煮

一個人其實咪仲無所謂,放心啦

仲有想講既係呢邊做中式外賣都好缺人,如你識煮野食,佢直頭會包埋你住同食,所以搵到中式外賣做既係單拖既好選擇,而且一般就工時短,通常1600-2300 但人工我就真係唔知
老兄, 別常裝傻 B
我喺香港打電話去英國confirm activated
但到咗英國用嘟debit card買嘢唔work
有人即刻叫我去atm draw吓錢
即刻攪掂
Btw 如嘟多過50磅 要入password
香港都可以active到,第一次用,入pin就得
啱ar其實有家庭
伴侶鐘意周圍去周圍玩
又有小朋友
移民應該幾啱唔會悶
自己公司
支持
p牌可以直接換英國牌wor
大家住慣香港,好多人都係用香港個套去話俾自己得唔得,所以真係過左黎先明(我未出發,暫時唔敢出發….)
咪喺,根本係英國想玩乜就有乜
唱K, clubbing, go-karting, bowling, 5 a side football, 11 a side football, Lake District 行山….

淨係一個大Tesco已經屌打全部超級市場
google多 d fact先講野啦
再唔係爬多 d post, 大把連登仔 prove過依家同97 分別
理解唔到/唔識搵info就走啦, 去 save hk爛討 baby condom圍下爐, 都可以好開心又一日
早兩日放假同個女去行
Lm
英文程度根本唔重要
識多啲單字就得
人地見你薯薯吓都唔會覺得你無禮貌
放毒
所以開呢個post 話你知跟本唔使驚,最緊要搵個地方住得開心
話個例子你知,一盒火雞肉碎500g 特價1.85磅,可以食兩餐,仲要好好食個隻,所以真係無咩洗費,你有部車周圍去下行下咁就玩一日架喇,又可以當去野餐
巴打加油
嘩 好正呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞