BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
樓主
你為咗移民去英國準備咗幾耐

你會建議後生仔去英國的話?
建議搵咩工種?
至少要預幾多積蓄?
其實無人care你去唔去
「高乜撚野登」呢個人根本得啖笑
講收入就話人地廢點點點
就算個中位數假又點
事實就係大把人喺香港搵20K 呢個數左右就係生活得好艱難連自己都搵唔返

然後又話人「打壓下都要生要死」Blame The Victim

點解你地呢種人嘅口吻咁似林鄭月娥
又話人No Stake又話人驚被打壓
人地生活好左你地又唔接受,話人地廢先要遠走高飛

真係唔講都唔覺個口吻似到咁
呢位會員同另一個紅字會員不停講話英國生活會幾差幾差 唔好浪漫主義
原來係香港都係搵得果30幾k
唔知佢地係香港生活有幾好呢 買到幾多部iphone呢
基層工係大部份都要企,我開頭都唔慣,我唔知你點為之夠洗,我只係講我既例子咋
想問難唔難apply
小朋友早午晚三餐外,好多中間仲要食d 野
大人食飽就ok, 小朋友就又要食下魚,英國d 魚幾貴
anyway, 1000鎊係食個度,倫敦就好正常
如果你話北d 既,4友食,我覺得7~800已經好夠
Sorry 唔係你想就有
你試下去bbc做記者囉?睇下人地收唔收你?

未講好多產業英國無
做開廠既巴打就企係到

城市規劃呢 ?又請唔請你?
無太陽真係好易depress
好辛苦捱到個牌返黎又要讀過
走 係為下一代
咁無下一代 就唔洗走?
點離題
我支持你即日出發
係,呢邊300幾日都無太陽,屌佢
Sorry 係英國已經好多年
睇住好多人頂唔順番香港
打工打多幾個月,自己想做都變唔想做啦
呢個世界只有有錢先可以做自己想做既野
最好笑係其實搵得果30幾k
講到自己香港生活好好 去到英國生活一定好差 所以你班仆街睇路啦咁既語氣
香港30幾k唔痴屋企住既話真係想知有咩生活咁好
後生仔咪搵自己想做既工啦,呢邊基層工有手有腳就請,最後先考慮都得,錢就真係睇你自己,我覺得點都要帶5皮港紙
yes, 即係hiace 或benz vito 個隻
慣唔到未拎埋BC先返香港
老左想退休隨時可以返英國hea
點都好過你淨係得HKID
當年97班人都係咁, 拎完BC未返來搵錢, 搵夠又走
嗰邊棍定自動波多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞