BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike

除非甘願自己仔女變小粉紅
Sorry 考左牌但咩都唔識

姐我可以cover 到3.5 大概係咩車型

再大架就要到英國先考?
唔好似佢地咁吹捧就係酸
根本香港高層+基層去外國都係無得輸
高層,你肯等返一頭半個月一定搵得返差唔多既工 人工可能低少少但一定唔會係天同地比
基層,唔洗講啦nothing to lose

最怕"輸"既根本係得香港搵緊50-60k仲要唔係hard skills工種既中層
我覺得大部份唔走既人
除左父母因素外
最大擔心既係生活質素差左
例如食唔到咁好 錢又少左
咁倒不如留多陣搵錢睇定啲
係,如果要係英國渣中型,一定要英國考
如果你係醫護丶電腦相關都好易揾工
好老實講喺英國做中菜廚其實收入會幾好。但係你要搞番個BNO先
係連登過去乞食都要過
何況你有20萬鎊 係連登移民既標準已經係富人
香港有牌洗唔洗去英國再考?
好撚正
無人質疑你呀巴打 不過有D人唔追post可能無睇到你有講過你係買優質野
香港你要買好野食都唔止呢個價講真
以優質野黎計 英國都一定平過香港 除非有人死都要日日食中餐
你講3句野完全無point做乜鳩
個邊一到冬天,心情好撚灰嫁
太多小朋友
走都得罪你

「唔捱得」啲FD
咁人唔係一出世就咩都識架,你都要學架
頭幾年咪當學野囉,我咁老都搏,後生仲無野怕啦
如果將來有人係地鐵站訪問你記住千其唔好講出口
會比連登仔cap圖架
回流唔=嗰邊差過香港囉
識人9x年去過加拿大 搵到工
後尾話自己一個好寂寞所以返黎
佢今年就六張都仲係單身,一個人住
根本係個人問題,唔明做乜下下賴嗰度唔好

所以一丁友去嘅好好考慮清楚
但而家科技發達乜鳩group都有啦

不過見得最多回流嘅都係加拿大 唔知點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞