BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
去加拿大讀書 讀2年就拎PR
你識中菜去到真係無得輸
淨係打最低工資既工都養得起自己+交租 好正
無係英國搵過屋
歐洲我真係從來無預過呢D情況
識中菜外國真係無得輸
係 一夜間要你宣誓先可以住樓都得
暫時最正路既就係你手頭上有錢移民
同時間層樓係香港收租
咁你自然唔怕係外國未搵到工
呢一點正正解釋到點解未有大量資金流走既現象
香港人全副身家都係層樓度
未賣樓就代表啲錢重留住係香港
個心真係1516想去英國, 不過一家三口, 個女先4歲幾, 即係老婆要湊女, 冇得出去搵多份. 自己又冇專業, 得個2號雪藏牌, 到時去到做最低工資/渣車搵食, 扣埋稅一個月淨千幾鎊, 之後就扣埋租樓/日常家庭開支/伙食, 真係會頂得住嗎

資金約有20萬鎊
我有朋友租住airbnb先 然後再搵
你計租金回報一定係英國好過香港,係香港收租不如係英國收咪仲實際
想問下係英國邊個地方
緊係啦,你唔知連登仔個個月入50k起跳架咩?
淨係呢個post 已經見到好幾位「上流社會人士」入嚟啦
200萬港紙一定夠
上面有人350萬都驚唔夠有幾百萬 你唔買樓既話根本可以搣好耐
廿萬磅買層平平地既樓咪唔使交租,咪玩啦
佢似係鳩up 多,or let say 佢根本就無去過英國。。。
想問下申請visa既時候要證明自己有錢生活半年,樓主(或者其他巴打)準備左幾多錢?一家四口幾多先叫夠?
有200粒hkd 仲唔走你想等幾時。。。?
佢呢個case緊係留返個錢傍身先啦
即刻俾完20萬買左樓又點
突然有咩急事要用錢買車睇醫生呢D點算
都係因為初初去未settle down
去到settle晒再賣香港樓買英國樓都重得
只係解決一開頭冇收入既問題
Sorry 我已經住左英國好幾年
C兄 請問你有咩牌 我得1 2 棍波牌

洗唔洗考埋中型
其實佢有寫架,我記得3人家庭就大概7萬幾港紙,
你銀行無唔緊要,你show 你親戚account 比佢睇都得
事實係好多人番
後生果代
你話60歲咪會留囉
係英國咁多年見唔少
自身經歷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞