BNO VISA 移民黎左英國3個月 有得走好走喇

1001 回覆
2398 Like 98 Dislike
我同老婆就係依種所謂中層 唉
你唔介意群返中國人 又唔介意唔講政治既話
去到外國入返華人社區係好撚爽
因為佢地大部份人都好強烈"關照自己人"果種心態

不過真係好睇人
我就寧願去到咩人都唔識重新開始 逼自己融入得快D
30歲 無BNO 可以諗咩國家
你諗埋你而家同老婆加埋既收入係咪講緊幾年後政治環境變晒都維持到 會唔會有小朋友 同埋你地其實生活點樣為止最理想 你問晒自己呢D野就大概有答案走定唔走 或者幾時走
有錢=加拿大
無錢=歐盟國(自己google邊D國家容易搵工同入籍居留期requirement短啦 唔想咩都講晒出黎 不過丹麥一定唔洗諗
老實講,對於基層巴打黎講,過到去最緊要有嘢做有穩定收入先,打好個根基。有時有啲嘢真係要放埋一邊先,生活都未搞得掂就唔好諗埋啲咩政治野。當然如果有啲人好抗拒嘅話就另一回事啦

調返轉如果有專業資格,本身教育水平都唔差,融入當地local 其實都唔會有任何問題
主觀感覺,參考返新工經驗。

頭一年ON車車好多野唔知,第二年開始明D唔明D,第三年開始知D野點玩。
無錢,唔該巴打
真係無? 有啲人好似可以返轉頭申請
你係真正人才就去到邊都有人想要你啦
睇上面形容真係好好多
有出貓線其實好戇鳩
教車考車同現實完全唔同
衰撚過講經
有心學就去到再考
不過會好似樓主講咁少一堆選擇
要等啲半至一個鐘先有一架嘅車
分享個事實出嚟姐 可能有人唔知
洗唔洗咁串
退休之後點交租?
係咪退休後即住老人院政府養?
你點緊幾十人咪一樣要帶老母番工俾人屌屌你老母呀
如果得會多一大堆人申請
得20萬鎊就唔敢諗買樓架啦...留返黎傍身實際D. 最擔心都係自己英文又唔係好(大約中七level掛, 叫做過得去啦), 搵個最低工資OT下都得萬幾銀一個月, 可能都要捱幾年, 等個女大左唔駛湊, 老婆可以一齊出黎搵返份幫補下, 手頭先可以鬆動D...
駁唔到
無錢先加拿大
加拿大最平最快入到籍
無錢揀去加
我諗it狗應該搵到工掛
得P牌換唔換到?
定要甩P先得
問佢移民生活悶唔悶都唔得?
9唔搭8
咁扣咗稅未?
以我讀書果陣黎講, d負廿幾度都只係數字.
因為大部份時間響室內都有暖氣, 出街反正都揸車.
出邊落雪我響屋企都係T Shirt短褲, 踢拖衝出去掉垃圾都仲得.
我又覺得唔係凍過香港冬天好多.
同埋可以滑雪.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞