[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
可唔可以搵你搞,大概幾錢?
Tg ok ?
個頭唔知係咪因為成日染同前排整過耳圈染漂過一次,個頭愈來愈毛燥咁,想問做咩treatment會改善到
同埋見而家多咗勁多terms,縮毛矯正/納米離子焗油/paimore直療曲療呢啲有咩分別?同埋有冇話我啱邊個多啲
頭髮本身比較薄同少,一直都好想整paimore上直下彎個類,睇落多髮量啲同靚啲,但又聽講呢個其實係燙髮黎,驚愈整愈衰
男 軟髮 頭髮少 有無得電
唔想啲頭髮成塌落嚟
搵樓主電大約幾錢
可唔可以搵樓主幫我改造下髮型無咁毒
你呢個狀態有太多種可處理或會出呢種原因既野

eg 可能本身果d 頭骨位凸d 有天生暗鬈

上直下鬈 paimore 其實係電髮黎 的確
直療 熱療 巴西焗油 有咩分別?
髮質粗硬 天然攣 可以點搞
個頭真係好麻煩
直療同負離子係咪兩樣野嚟?
前者比較自然直,後者係死直?
兩樣野黎

直療同正常直差唔多
但佢做完偏酸性 同埋佢對於天生粗硬 鬈 抗拒

做直既效果同作用會爭d 佢對呢類髮
真係電髮既chemical 只係佢電完偏酸性手感滑d

巴西 類似將頭髮過膠 有浸coating 咁 而且要keep 住用返佢d 洗護
同宗 但有d 唔同

前者做完髮質偏酸 後者無

偏酸都有個缺點

即時再做偏高鹼既col (日系類
會手感變得好差

你本身好乾 開頭摸上去手感會好d 之後都可能會爭d 如果家用洗護都係無特別留意

至於個直自唔自然 講真睇佢點夾 同埋軟化既部分

粗硬剪唔剪到咁?
https://t.me/PPP21212

你搵我啦,我講唔到野成日TG人
我想問sisley 賦活重生髮精華有無用
因為經常漂染想保護下頭髮 或者有無其他野推介
Thx
你講側邊係可以
想問下依種髮型用咗咩styling product 主要想前面一條放落嚟
鋼夾燙啱唔啱粗硬頭髮?
啱先漂完頭

想買個直髮夾 夾夾個頭

有冇啲$500蚊內嘅直髮夾推薦吓
剪短曬
一個強而有力既風筒

每日用鹽水 比電更受損

無論對頭皮或頭髮。
lebel.
milbon

.dr junuior
wet look

但任何styling product 都可以放果條落黎。。。。
會再大舊d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞