[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
想問下 漂過highlight再全頭漂完 啲頭髮又乾又易斷又易甩 想問下係咪做咗b5 treatment係會好啲同埋冇咁易甩頭髮?
請問如果漂染唔加錢轉paimore漂粉
效果同髮質會唔會差好多 定係唔太影響?
之前冇電過 淨係三個月前染過一次red copper
兩次 一定得 無染過

去黃shampoo即可
無 係睇漂時點漂

慢慢漂。。。

x treatment

B5 k18

易斷黎講 k18 x會比較好
paimore 對無染過 原生髮漂既反應好好

但去人造色 係爭d 即係曾經染過 由其係紅轉,冷色系

兩次 基本上都一定夠(但都要睇佢識唔識漂
過程唔可以有熱就一定架啦 因為會漲 d 漂粉

如果佢識漂就唔太影響既
重點係 你呢次漂完上咩色先

如果你唔係話好勁淺色勁灰勁粉

red copper 既問題 不大既

但如果係 加唔加paimore 影響都唔係話好大

都係比返果個stylist 決定

因為我覺得每個人睇法做法都唔同

所以我講paimore 既特性比你聽
點判斷其實係睇佢
巴打係咪漂染完之後2日唔洗得頭?
想漂深藍灰 甩灰色咁樣
咁可能我睇下唔用paimore 漂兩次啦
請問有冇推介去黃shampoo介紹? 謝謝
頭一星期 盡量少接觸鹼(洗頭水
咁你要小心 cooper 個尾果d 位
要漂甩色靚 前題要夠乾淨
感謝🙏🏻
最好就算第一兩次掂洗頭水都用專用洗頭水或低鹼
有買Q8顏色嘅洗頭水 唔知好唔好用
好過普通超市 記得用時帶手套
Hello 想搵一隻髮泥/蠟

早幾日去剪完頭髮之後佢幫我擦左野,冇噴過鹽水同之後加spray,齋擦之後個feel好似gel完再噴左髮膠咁
咁係佢 打底同手法 比較好

你要問返佢

但我諗易用既都係d 水溶性,易推開果d

黑泥都幾好 post 內有講

但 我諗主要都係關隻手事
因為我d 客平時都咁講。。。

但我都係咁教。。
謝謝

最後想問下係咪需要頭皮頭髮防曬呢樣野?
如果需要嘅話有冇推薦嘅頭髮防曬產品
感激
樓主點睇呢隻shampoo,朋友係兆萬買完話好用

或者有冇啲cp值高嘅shampoo介紹

小弟一星期會gel 5日頭(clay/pomade加hair spray),想洗得乾淨啲同埋冇咁油清爽啲,偏粗硬髮質,則邊好彈

但我唔熟呢個就真係
我見佢係就咁撩d野上黎,應該冇溝埋其他野
短髮女生🙋🏻‍♀️
啲頭髮剪完一排,又未到膊頭,點解咁快曉起
想請問日式同韓式電髮有咩分別
我係2號面型 有無推薦電完點剪好
我係男 thx 巴打
lebel lycomit 綠色 .
用緊 小薄荷清涼,天然萃取物 頭皮抗氧化
個個都係咁。。。。

盒盒styling product 都係咁上下。。。
除左牙膏裝係唧
後頸d 頭髮入面唔夠短

或者頭骨下半部比較大或生得低

如果未掂到膊翹

通常都係入面底位唔夠短或生得低

或者係剪既問題

又會可能係 吹頭問題 如果你兜口兜面吹d 頭髮向後

都會有可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞