[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
有冇瀏海作品啊?
巴打
想問 頭髮又軟又疏 頭好油
呢隻岩唔岩洗?定買個啲增髮既好

夜晚洗完 第二日訓醒油到令面
訓醒再洗頭先敢出門口
但返工 未到食飯時間 已經油到 啲陰都痴埋哂
想問如果整左巴西焗油可唔可以再整b5 嗰d
無咩特別要注意 其實真係睇你視乎想有幾多

如果真係油 可以用佢果隻去油

但我諗你個頭都要執執
可以 但無咩用 如短期內
highlight 唔漂就唔好點搞比較好

除非你個底色可以好深

純粹覺得唔靚 同到喉唔到肺咁

因為唔漂隻色係無咁特別 即使用退淺既方式做

而且而家漂一次 兩次都可以keep 到個質感

通常聽左你講咩先 再傾下 然後我諗

咁當然你一開始真係完全無所謂交曬比我都可以。
前題係真。無所謂

如果有 提前講定ok,既

就算要我跟都唔係太難跟
想問下頭髮天生攣但又攣唔晒可以點搞
即係佢好似攣攣地 但又冇公仔麵咁攣
一留長就好樣衰 但又唔想剪短想留長
同埋啲頭髮本身天生又好硬
唉 個頭柒咗好多年
頭髮天生攣想整直,係咪做paimore好過負離子?
即係佢仲有枝去油更好既?

會執呀
等緊佢長少少先剪
剪完半個月 唔夠長都無咩空間比人改
chemical,用彎鉗去做 自然得黎又唔散

一係留長曬佢
而家d ,直 藥水做唔做得自然其實係睇佢點夾

反而天生鬈用pai 做,好容易軟化唔夠 到時仲衰 唔直唔鬈或好快還原

pai 做 乾既髮尾係ok 靚既 因為做完偏酸性
但如果頭髮本身都係好乾好爛 其實整完無耐佢都係一樣手感

天生鬈黎講 一定唔係pai
請問係咩chemical?
同埋有冇方法可以整返軟啲頭髮
唔該巴打
6月頭染左啡色 依家已經生左5cm到出嚟 應唔應該自己補染上面好 定9月再染成個頭 但好似好傷
我毒撚,好驚同髮型師講想剪中分頭,又怕剪完好樣衰,剪完唔知可唔可以重剪,剪返普通髮型。

本身髮質好硬,又唔知如果要中分髮型要留到幾長
Sor 講得199

天生鬈 散炸
salon 可以剩係做上面 5cm 自己搽會唔勻
男朋友右邊髮額好高 一隻手掌多d
有時執蔭痴埋咗仲突兀
想問下 我之前有染過黑色同電過負離子,但已經係5年前。同埋電過負離子,呢排想試下做highlight/漂頭,會唔會做唔到或者唔好睇 最後 漂完頭一般要隔幾耐先可以電頭髮?感謝巴打 。
粗硬直髮 側邊打橫生 可以點搞
想問下 我之前有染過黑色同電過負離子,但已經係5年前。呢排想試下做highlight/漂頭,會唔會做唔到或者唔好睇 最後 漂完頭一般要隔幾耐先可以電頭髮?感謝巴打 。
巴打想問下
我平時搲個頭會有好多白色碎掉落黎
唔肯定係咪頭皮,因為唔搲既話,係D頭髮到又唔會見到有白色一塊塊咁痴住
有時個頭到夜晚就會痕,同間唔中個頭會生瘡

想問下係咪關洗頭水事 ?
如果係既應該轉用咩洗頭水好?
而家用緊wella 既deep cleanser
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞