[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
無。。。咩可能會發生呢種情形

就算會有機會都唔會係一次就會咁

除非處理上有d 問題

第一劑藥水用落既方法
(即係 的藥水會掂到頭皮咁
咁可能關佢用既品質事

無咩可能會

因為平常都整開

利申 家用緊lebel lycomit,成套
有電有染 長期
咁 除左電之外
靠自己吹可能會有d 難

搵個值得信賴既髮型師可能好過諗到咁複雜。。。。

極限?

佢無咩髮量

但佢都有d 鬚 好襯 所以我電爆佢

毛毛蟲或 梯天娜
有理論係黑皮膚係唔好做淺色

我個結論係 睇成個人同髮型

先再決定

好黑麻麻,而我又覺得淺色唔錯

我會諗起台灣藝人kid 果類

理論係咁講 實際又唔一定既
電左邊種都會比無電鬆

塌個問題唔洗憂心

視乎你既喜好同埋,專業建議
洗完洗頭水

dup,低頭 穿透d 頭髮 然後沖乾淨

我無擺
佢就夾出黎既

電完輕輕吹吹就可以

任何chemical 完後 其實都要吹既styling
由其現今追求到咁細緻既話 要
好少可會有呢種情況
認真問!!!!
早排搵髮型師電咗頭髮﹐本身髮質又幼又淋
唔係電好好攣﹐但係濕咗水效果特別明顯。

問題在於平時吹頭乾咗頭髮會直咗超多﹐直到好似冇電過咁。而且個弧度越嚟越keep唔到﹐點算感覺好似嘥咗錢又要電多次咁

想請教下平時保養電攣咗嘅頭髮有啲咩秘笈?下次電髮有啲咩要注意?今次嘅現象係咪因為髮質問題而導致?
男女 咩長度

如果係鬈 而你覺得係足夠

佢一定係鬈

係吹得衰

有無自然乾過 無都唔搞睇睇

正常濕既時侯就要落少少product
男﹐及眉。

咁點解風筒吹佢就一定會直晒嘅?自然乾之後係有少少弧度﹐但係都值咗好多。感覺好似比原本電源出嚟之後效果差咗係咪我做錯啲咩保養得唔好

莫非我以後落街都要濕住落gel會唔會好傷頭髮?
同埋我下次係咪應該再電聯啲留番啲空間俾佢直
有冇男仔中長頭髮,髪尾掂到膊頭,有冇咩suggestion 點電?
你電鬈d 呢個理論係岩 但唔洗成頭 集中係中間位dd 就可以
咁平常我電都會預鬈d 除非唔夠長 但佢又覺得再留會辛苦 電住黎留

要留意家用洗護
如果 唔介意鬈d 去電 當然可以

但如果你係一定要果個大wave 就可能要用個好細風既風筒(JMW)

或者用風罩烘

我教你一個方法試試

教到個熱風最細 同風力

用手心 對住個髮尾

好似,捏炒啲錫紙咁 向入捏
然後慢慢吹 吹完出黎都會有果個形

但如果你要濕時原版完全唔散 要靠落product 加 風罩烘

個人喜好同睇個頭點走
無落 印象中,電完就咁吹散
babyliss 細既直夾 350~400$

認真玩就韓國 glam,palm
未訓就訓 呢幾日有d 忙
如果聽日記得我影埋個樣比你睇
因為男用 細夾仔會好d 做到 波紋既紋理咁

因為兩隻我都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞