[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike

仲有架 你可以t 我睇

col,過算唔算 如果你係想睇hair cut

事關 平常影既可能都會係chemical 既比較多

所以如果有col 都ok 就會更多

有d 髮型好似上面男短果個 唔洗靠chemical 都會好凸出到既我都有影
有d 客人自己天生鬈呢 但剪完又好順好靚 我都唔記得左佢有電定無電

因為有幾千張相 如果你有興趣睇t 我直接會快d
電左髮之後 點樣可以保留d曲耐d?
同埋電完甩多左頭髮 d髮根有開叉
本身頭髮比較硬
啱啱追po 見你上面話可以用lebel serum ,係咪都啱我用?
除左仲果隻仲有邊隻產品係推薦俾我呢隻髮質
一定要用隻靚d 既洗護。
同一定要用護髮素
今日電完頭 好似已經唔係好攣唔知係咪髮質幼 又或者洗咗頭電咗千成蚊好唔開心 係咪可以叫佢幫我補電
用緊VS
坦白講 香港唔岩用 不過你可以試下

一位天生鬈既屋企人 用完覺得笠。。。

佢話佢唔想成日整頭髮 懶得出去

天生鬈係無辦法靠洗頭水變直 就算係佢講有呢個功能 一定係用野mon 住佢 所以會笠

其實你呢隻手感 你真係要改善 真係得夾

一係剪到好短好短好短 摸唔到呢種質感既長度。。
可以

但係你個情況係點

濕水鬈嗎?

洗完頭吹完點?
唔會輕輕洗一次唔見左既
補電會唔會好傷頭?
濕水唔太鬈已經捲住頭嚟吹 吹完右邊還好 左邊同後面直程得返髮尾鬈
髮型師話第一次電幫我電自然捲會易打理啲冇諗過自然到咁 好似人哋電咗幾個月咁
唔該巴打
想過排留長留頭髮再搵你搞搞佢得唔得
咁要電了

正常會落保養品 都還好既

但畢竟都係多一次chemical
唔該你
4-5個月電一次算唔算傷
甩到綠色再直接染紫色會點
請問佢個頭洗唔洗電?
請問你有冇類似既作品望下

一年三四次都ok,你預大概
電完先染 定 染完先電?
電完隔幾耐先可以染?
或者 染完隔幾耐先可以電?
應該會沉左

或者變左濁濁地 睇牌子

唔排除有dddd 藍

睇牌子
長髮, 有時第二朝訓醒想夾頭
但好似搞到髮尾好乾咁
可以搽d咩?
thanks

如果直頭髮黎講 係電好d 既。
除非你會set 會搞

如果藝人 唔電都唔會有問題 因為有stylist 跟

但圖中個尾個形睇唔清
有時自己分唔清 係因為chemical 受損左變左粗糙粗鞋

定係 頭髮真係強壯(直徑粗

自己摸到頭髮粗 多數都係粗糙粗鞋
(天生鬈或chemical 受損
睇點電點染

一般都係電先

但如果會輕輕推淺或漂就唔係

就淺先

兩三日至一星期都可

同時進行的話更加要留意先後
濕髮時 搽d 抗熱精華 或護理 然後吹乾

如果 趕時間 噴濕 該處都 ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞