[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
Thanks,Chemical嘅話你有冇邊隻可以keep得耐d
想問如果好似上面咁既case其實會唔會話唔適合染髮,驚再傷到啲頭髮
唔會既
但如果你怕乾 要從洗護同護理著手
都係part 1黎啫

不過韓國有隻black,monster

自用都ok 架喎 我睇過人整
想問下知唔知邊度可以淨係買風筒吹嘴 個髮型師教我用扁吹嘴吹頭但係屋企個風筒冇 又唔想買個新
巴打想問圖一同最尾果兩個女仔髮尾係電定夾出來的?想整成咁 但要自己夾就難搞
想問下樓主,我依家係紫漸變粉紅色,keep住用補色洗左成三個月。如果遲啲想換色,用返去黃洗頭水洗既話會唔會解決到卡色問題?同埋因為漂過好多次,頭髮好毛燥好kick,除左做B5有冇其他treatment 推介?
上網度size 搵

而家 好多都係跟埋
圖一 係set

但都可以電到好近似

尾尾果個係電
卡色係由佢正常自然洗會比較好 如果你要轉色

咁通常上色前都會洗一洗一轉色

漂過多次既無咩計 反而家用洗護緊要

偏向修護果類

lebel,drjunior milbon x treatment
巴打你好 最近第一次試吓漂頭(漂左2次)+染左灰灰地
買左枝napla colour shampoo
但有懷疑用唔用好驚佢溝左本來隻色
麻煩晒
第4期雄禿可以剪咩頭
韓仔果d中分頭整唔整到..
咁你可以等佢就黎甩到咁上下先用
好的謝謝咁每日用普通洗頭水+護髮素算
巴打 想問下你
男仔 頭髮幼 頭頂又扁又塔 兩則會飛起

有冇得救?
髮量唔夠整唔到
呢d,要電先搞得到
另外買定左去黃洗頭水 遲啲一見個頭黃就用
可能有啲唔關事
平時我會朝朝都夾頭髮
呢幾日夾頭髮果時 用直髮夾拉d頭髮會有’絕絕’聲 好似表面旱旱地會絕住d頭髮咁
會係把頭髮定個夾既問題
好奇怪呢個情況
如果對比起普通洗頭水超市既
我會建議你直接用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞