[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
冷色系 一定ok.
btw 漂時要用paimore 如果天生黑

唔好浪費左把頭髮
邊位,係最出面果浸

同短 連接既部分 假設好似上面d 圖 咁佢個青位 同第一執會連接既

黃色係青位 最外面浸 鬈d 會成個形 變得短左或堆積左

thx
咁應該點吹先唔會翹?
Dup低頭 風筒響後面吹上黎

沿住後面吹上次(唔洗好近
吹左邊 就打側少少加dup 低

後面吹緊左邊 個頭dup 低 側右

但如果佢後面個底無短d 都係有機會翹

不過你話你未到膊 我諗都無問題既 暫時
點解會話浪費既?
想請問下呢
想知抗熱護髮素可唔可以用完之後再用gel頭產品例如鹽水果啲
利申平時冇gel開頭
男 長髮到膊頭
頭髮2年前電過同1年前用過泡泡染
沖完涼濕髮好難整順
同埋平時都係好乾
巴打想問可以點搞?

同埋想做深色啲嘅highlight(eg 深灰)又得唔得?

唔該曬
因為我見外面或者有d 地方要升級或加乜加乜

如果pai 對新生黑係比較有效同快

咁我見有d salon,係會比客人去簡藥水或牌子

如果簡左唔岩用既 其實變相可能要漂多次或者漂多次都未去到
抗熱護髮素

用完護髮素可以

濕髮時搽dd 抗熱都可以

吹乾完再用styling,product 都可以

抗熱既護髮素就唔知。。。
泡泡過係會咁樣

我會建議剪走曬d 泡泡先

如果唔係手感一直都係咁
因為唔可以長時間坐
但係又想試下染髮
如果想自己染
本身黑髮使唔使漂?
如果呢隻色 巴打有無推介邊隻色膏
唔該
你可以去salon染完 企係度或者行下

因為真係有客人係咁

因為自己染 一來色唔準 到時最終都係salon 搞 而且翻手執一定係肉酸,無謂

而且唔漂其實需時都大約個半鐘到
如果你要跟足隻色 最好有漂過

漂如果全新黑髮去搞 就唔會太耐既
小小雄禿 M額可以點?中間好似有個啄咁
D頭髮好軟 個頭好塌 係咪電小小好?
巴打之前介紹果隻護髮夾 CARE PRO

可以去邊度買呀?我搵過香港都無得賣,carousell 又驚假野
正常係
髮量少又幼,前排電完啲頭髮甩得好勁
有冇咩方法或者洗頭水有用
jp,網 直寄返黎
本身用緊咩

電完鬈左有機會係藏左係入面

洗頭沖既時侯沖返出黎

本身有無用護髮素
Ryo 隻紅色,日日都有用護髮素
Hello我係天生毛燥冇染過電過,想問下有冇邊隻洗頭水同護髮素可以真係撫平毛燥,同埋除咗treatment ,平時應該點打理佢,thx 我係屋企嘅話都唔算好鬈,但一出街就表面勁卷
男長頭髮要點保養 我睇日本youtuber要噴野又搽野 但唔知咩黎 同埋我見d女長頭髮又順又直又好難亂 我留汗會一絲絲頭髮散哂痴住面 但女係唔會發生 發現長頭髮打理好多學問 紮辮又要學 網上好少男長髮紮辮教學
ryo 唔知邊隻
但就應該唔會因為呢個原因轉防脫
唔係超市就ok

無咩洗頭水幫到呢件事
如果真係因為chemical

可能係頭髮鬈左藏左係入面啫唔好咁擔心

所以平常我都係用搽藥水既方式(第一劑
靠洗護撫毛果d

係香港黎講 係一定會覺得笠
因為係黏貼咁既feel
.

lebel serum 可以試下
但其實係香港隔一陣就鬈

直接靠chemical 處理會比較好
頭髮偏幼 ?你本身

同埋 可能你未見過女仔流汗啫 佢地都係會咁。。。

正常係呀 要打理好一把頭髮

由洗護到吹頭,既保養品

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞