[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
正常要剪黎留 有個形
想問男電髮點維持捲度耐啲 之前電完一個月無曬
本身天生攣同粗硬髮質
每半年會keep住拉直同電攣個尾
但電得多個頭開始無咩彈力同埋好毛燥
要濕左啲攣先會走出黎(風筒無左個風罩)
有無咩洗頭水介紹或者家用焗油介紹下可以改善下情況
電鬈d 用返正常既洗護

同埋你點打理
個鬈係咩鬈

有時唔排除有d 髮質真係咁
.當然都係試

或者係另一種既電髮方法

eg 如果好大既wave 但想實淨

電hot ion perm 同埋要自己用風罩烘乾

有時d perm 個形既要求都有靠吹
lebel
repair 系列

頭髮係咪都好長

教慢風慢熱 橋完 用手板係個髮尾 逗住烘乾

吹之前要搽野 如果佢濕係鬈 正常佢一定鬈
你試下橋完 然後逗逗個髮尾

等佢自己乾 睇下有無好過你吹

如無好過 就要睇下有咩方法點搞
唔吹係會攣啲啊 但我頭好難乾
我見洗頭水有兩隻 有無話邊隻比較好
想問下男長髮大概1年半多D無剪 後面過膊頭 本身髮質乾粗硬加少少曲 平時唔紮man bun既話d頭髮好厚同唔貼服

想問下如果想修剪到貼服d同令到舊"bun"無咁大舊應該點剪好?
縮毛矯正 髮尾漂過3次做唔做得?
同價錢大概係呢價位?? $500又有 1000都有

唔做得既話係咩treatment可以做到自然順直既效果?
貴梳係咪真係好用?

女仔用,top 3推薦有咩
想問下女仔膚色白應該配咩髮色好?
咁真係要試先知
但你本身有無笠唔笠既問題
想問吓M字額有無髮型推薦?係咪得留蔭嘅髮型適合
無啊 但髮尾係傷到變左啡色
chemical 夾過

或剪時 針對處理

但天生鬈底 都要靠夾過 但可以鬈
如果漂到咁 既情況

bbo 即係巴西果類會好d
500.... 縮毛 去到我諗都係左加加右加加
.計埋hair cut 呀 漂過唔用得呢隻藥水

搞搞下同你諗既可能有出入
韓國碌梳 唔記得咩名,影你睇

如果用到碌set 既年代 或多成頭吹既時侯 會係既 而家就無咩太大分別

我鐘意用普通碌 但貴碌我都有

因為唔多成頭吹 同埋我超 貴既熱工具。。
小至風筒jmw dyson 大至hairbeauron

所以唔常用到碌會成頭
大部分較carry 到

睇髮型

我鐘意啞 但會睇成件事
巴打 我想問濕髮果陣有咩保養品推薦易油細軟髮質用?之前用過髮尾油但發現好似搞到jawline位好易有瘡想搵啲非油類嘅用
求介紹
Ats抗熱

lebel,水份
sorry巴打 即係lebel邊隻?
google果啲都show洗頭水俾我
睇返巴打舊post搵到圖喇,唔該曬
想問下feel到頭頂頭髮薄咗,食維他命丸有冇幫助?
天生髮質差 想整返佢順滑啲
見到網上好多唔同名嘅treatment
價錢都差好遠
請問有咩分別?
同埋有冇啲$1000樓下嘅推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞