[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
要靠夾直
但有冇話係咩原因
謝謝你
真係好唔開心呀
下次有機會揾你整頭
天生鬈

只要唔係正常直 已經係
如果唔係真係極深色 洗多幾次

或者搵 d 深層清潔搽完上去 焗機steam 機果類
明白
其實都知本身已好傷, d頭髮
但咁既情況,最快可以幾時再重新染過做過d babylights?
男,天生鳩毛頭,又硬又曲又乾,生得又快,適唔適合電鬈佢?
或者呢種髮質應該啱咩髮型?
反而會怕佢染得太深太實 之後再整難搞

盡量退返淺或 個頭難睇先考慮整

係咪要留到好長再電先搞到?
如果去你度電加剪幾錢?thanks
做完錫紙燙 d頭髮扭到一住住 係米等過幾日自己扭番開佢就得

天生鬈散 想變返正常

當然可以調教再鬈dd
黑泥 post 第一頁styling 果度有片教埋吹同產品
唔關事 正常應該係分開左 架啦喎 除非藥水掂到根

或特登咁做
屌我同佢個髮質好似幾似
如果中間分界做唔做到?因為本身做開,不過冇電
thanks
電左就會好梳理d
而且唔會出出下街又鬈返
巴打 我平時都得閒自己夾頭同gel
同埋有時未必想成日同一個造型
所以唔想電
平時多數夾到咁

有時想夾到下面呢種咁

我應該點同髮型師講要點剪好?

如果直接ig預約你間舖剪頭髮
搵中你嘅機會大唔大
想請問樓主, 香港有冇咩機構推介小弟去學剪頭髮
想問下每次噴hair spray定型瀏海嗰時都覺得好似會噴咗入鼻咁,之後一段時間都仲聞到隻味,已經有閉住氣噴
其實日日咁吸少少會唔會對身體唔好?有冇咩方法唔會吸咁多?
同埋女仔頭髮好幼好軟身,吹完啲瀏海都好快塌返。已經有用oribe打底先吹。仲有冇咩product/方法可以keep得耐啲?
以前頭髮一直都好直,2/3年前左右開始頭髮變得曲直不一,每條都唔同攣度,即使同一條頭髮都會曲直不一,通常近髮尾會攣啲,近頭皮就無定向暴走,有啲有一小段摸落去仲會好似凹凹凸凸咁,搞到整體望落去好毛燥好旱,有無咩辦法?
唔大 因為我做booking

咁要保持有長度
巴打 我平時都得閒自己夾頭同gel
同埋有時未必想成日同一個造型
所以唔想電
平時多數夾到咁

有時想夾到下面呢種咁

我應該點同髮型師講要點剪好?

如果直接ig預約你間舖剪頭髮
搵中你嘅機會大唔大
唔大 因為我做booking

咁要保持有長度

保持有長度嘅意思係啲陰要keep住有返咁上下長?
側邊點樣先做到佢咁貼?

咁係咪要直接tg你
想問下 天然鬈幼髮想漂個頭又想有拉直效果可以點 (唔想望落毛躁
我見有好多treatment 究竟邊啲有拉直效果又long last d
解答到就感激🙏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞