[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
Lebel lycomit
+
Lebel rootsupli 可搽頭皮

染得多如唔係自染 或泡泡果d

正常情況下問題不大
因為染前都會噴d 頭皮隔離噴霧 而且唔會重撻個頭皮

深色keep,耐d 意思係 漂過之後定咩 唔明

有人電
swag hair 網店 賣差唔多$200 髮泥(Blumaan)同平時$80-100 其實分別係咪咁大?
另外打底的話 shiseido stage works powder shake好唔好?
你講緊係同一隻野 賣價錢唔一樣

定係唔同既野

打底ok 不過都睇你個造型要求
多謝介紹

因為咁既 深色岩自己多啲 幾鍾意灰紫灰藍 但又要漂又快甩 想染隻深色可以keep耐少少 啡tone照計係咪會耐啲

Btw 如果條界已經分左十幾年 試過轉無界既斜 但好快又回復番去之前果條界 應該點做好

感謝巴打
如果唔想坐咁耐,可唔可以先染髮然後隔半個月再電髮?
如果你係灰紫灰藍
要漂既色 其實點都係keep 得無咁耐 除非金屬col

同埋頭一星期唔好洗咁密
或者用d 有色洗頭水幫助下

但漂本身呢個原理再上特別色其實唔會keep 到話好耐好耐 其實漂 佢都預人地開始變返黃 會再上一次或者黃曬會再上色

而唔係玩一次然後 等到有黑色再玩色。。。

唔漂啡tone 會襟d
漂左 差不多 而且有啡tone 隻色可能會變雜左d

界就 dup,低頭 慢慢向前吹 用手指輕輕掂或揚 個根位 持續返兩個星期到 佢正常都會好dd 條界
可以 但隻色會有影響

可以倒轉
多謝巴打 近排都想拉直同染髮
睇吓巴打就唔就腳 有機會幫襯下
想請教
頭髮幼薄 髮量少 想gel會展頭
應該用臘定泥
同埋有冇推薦
可以 但隻色會有影響

可以倒轉
想問吓有冇有得調校溫度嘅捲髮棒推介
Budget唔成問題
只想要一個冇咁傷頭髮嘅
因為漂過啲頭髮好傷
男問:
自己會電開頭 平時都會用開打底水、wax 同定型噴霧去造型
但一直只係用洗頭水冇用過護髮素
自己頭髮好似都會有啲乾同埋有頭皮
因為自己係外國留學會用硬水洗頭有時會有脫髮情況
想問下有咩洗頭水同護髮素推介
要靠打底 或電
可以 但啡色無咩特別話要用咩色
低鹼

想問呢幅相隻色洗唔洗漂架?應該點同髮型師形容呢隻色

唔該巴打
有冇啲補濕洗頭水/幫頭皮補濕既方法
Hairbeauron
我用緊
非常好
lebel lycomit 連埋佢隻護髮素 rootsupli 可搽頭皮

較為通用

護髮素一定要用

而且硬水個問題 就難d 解決

但我有試過 同埋回流既客人都有傾過

有d for 游水 或去到礦物或氨果類既洗頭水

好似有唔同 同埋幫助

我自己親身試過 未武肺之前 岩岩學緊游水

咁好多時d 頭髮點洗都好kick 好鞋

我後尾 用左隻 wella 洗頭水 佢係for 游水 海灘果類野用

然後護髮素我用返d 平常自己用開果d
.就算唔用護髮素個質感都似返平時d 頭髮

支野橙色身 但都兩三年前
而且呢類產品外國都有同比較多

而且wella,都係外國牌子 可能易搵d
無漂 但有染淺左先再上

啞麻

直接相
lebel,root,supli 可搽頭皮既treatment
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞