[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
長到幾多去電好? 同埋點電法呢?
咁好可能天生鬈底
邊間salon 就唔清楚
就算同一間salon 唔同stylist 都會有分別

不過正常呢款中長度就要有layer 同埋d 線條感

正常就唔會齊執執

電會解決到你果個問題
咁要睇你係幾長。。。個目標
想問下如果額頭容易出油,成日搞到pat陰變到一束束咁點搞?

直接你搵到既圖

圖唔掂 講更加唔會明。。。
個目標係頭髮向晒後要點同stylist講點電??
同想d頭髮係直既,唔想係彎得唔得?
搽完 wax 啲頭髮有少少另身濕濕地咁
但之後再噴 spray 會搞到冇左個效果
啲頭髮望落即刻變到又乾又硬咁
係噴得太多定支 spray 太硬?
用緊巴打推介支 Revlon 但係 3號來
定係落wax份量多啲就可以解決到
支 spray 3號都係算輕身?
同埋巴打點睇下圖呢隻牌子

thx
邊到walk in 易買Morris Motley
洗頭水
或者電起左 唔會貼頭
電 同有gel
MM 好用咩?
成日改少少又當新產品 又貴…
唔清楚sorry
唔清楚sorry
七月時做左babylights (有漂既), 底色就無漂
都好滿意隻色
到今日想去補染,髮型師話唔使重做d babylights
但明明我話個色想keep翻上次咁淺,
但染完出黎好深色 深到而家連d babylights都完全唔顯眼咁
好唔開心 唔染好過染咁 唔染最多都係小布丁頭姐
未致於成個頭深色咁

除左瘋狂洗頭外,仲可以點令個頭淺色翻d?
Babylights明明漂左,點解再染都唔顯色?
同埋多數babylights做左一次後 隔幾耐要全部再做過再漂過?
Thanks
有冇類似既造到易洗又差唔多效果
平價版M泥(摩洛哥)
頭髮好毛燥可以點解決?
洗頭之後有用髮膜/護髮素/發尾油 但吹完頭都係好毛燥
半年
或以上
真既babylight 係浸透

如清晰見到一條條,係highlight 但幼

正常知你鐘意淺或對目前都覺得ok,

唔會上咁既色

我諗佢上錯或懶

因為 成頭上一次淺色 漂過既有機會太淺
佢又可能無同你傾或諗過你其實鐘意淺多過深

因為上淺色 係有機會highlight 果d 會比人嫌棄淺得劑

翻手做

但如果我唔想果個人再漂住 又想淺

做一定係要做兩浸功夫

除左由佢洗 都無咩法子
我會簡黑泥 如果你果係髮泥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞