[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
想問染灰色系頭髮, 灰紫或者灰粉
去黃、鎖色、補色洗頭水呢三樣應該點樣排次序做?
同埋染完後第一次洗頭應該用邊隻?
謝謝你
巴打收唔收消費券
如果要分到咁細
.我會簡。
鎖色先

然後開始黃d

就用補色洗頭水或去黃

補色洗頭水要均勻d
如果唔係日後會好煩

去黃呢 日後轉色就方便dd 同易d

如果你係一個會想變下色既人
我會建議鎖色 去黃

或者就咁鎖色

如果你純粹想 keep,得好耐咁或個形係需要keep 耐d

鎖色 補色

如果本身用開超市野又唔想細分到咁

直接用
master 感應tap n,go apple pay算唔算
因為我唔知
2000蚊樓下有冇直髮夾推薦?
一日洗兩次頭或者洗完頭唔吹乾會唔會好傷頭髮?
請問如果頭髮偏少同幼 漂兩次頭會唔會好易斷/髮質差?
glam,palm
宜隻好過ghd? 啱啱有fd推薦ghd比我
hello巴打,
因為我發現最近啲頭髮比起以前幼左少左
咁前一兩日去個啲"hair spa/facial?" (唔知點叫)
佢就攞部機照下我頭皮
咁佢就話我頭皮有啲過敏, 太乾
仲有啲頭髮有油, 啲毛孔塞住左, 都係好前期
佢就建議我換過支洗頭水, 換支油脂平衡嘅
佢推薦左一支好似幾好, 但真係好L貴, 300ML, 250HKD
我依家用緊TRESEMME深層清潔個種

咁我想問下巴打其實有啲咩我可以做
有無咩洗頭水價錢比較親民啲 or 平時超市都買到?
thanks
男仔想電髮要留幾耐
洗兩次頭既話 朝早本身唔太油建議用d 低鹼

因為你夜晚都會洗

所以可以用低鹼d

最簡單易搵 係比d bb 用果d 通常都非常ok

洗完頭唔吹乾 對頭皮唔太好

但對身體都唔好。。但最緊要你用咩洗護
l
雖然唔係話洗完唔吹係件好事

但係如果用d 唔靚既洗頭水再加呢個行為

係會造成d 頭皮既問題
正常就唔會既 睇下點漂

如果你唔係做特別色 (天藍色呀,勁淺果類

無做過深色或黑色

其實漂一次基本上都好夠
我兩隻都有。兩種有客都用緊

最終我覺得ghd 最大既問題 係固定左185度

早幾年前出可能係賣點

但而家會係缺點

而家漂頭既人又多d 玩頭髮既人又多d

而且夾邊孤位好多夾都係咁了

所以 gp 好d
頭髮又粗又多頭油
剪咩look好
同埋多頭油染髮會唔會易甩色
lazulite
綠色

你用緊果隻 係我最憎既之一

手感差 而且容易有頭皮問題
留到你想到既長度 同睇幾鬈

如果你電爆炸頭 佢會縮到好短架
頭髮薄可以點
轉洗頭水先。 用緊咩

化學上係會
油係有影響

實際上唔會 要好好好好好好多油先會

係咪呢隻?
買完好肉赤
想電鋼夾
優潔寶藥性護理洗髮露
轉咗呢隻之後已經少咗,但都係油
用埋骰仔泥就再好啲
加左巴打TG 想問剪頭髮收費
如果paimore拉直完覺得太貼唔自然 有無咩補救方法? 洗多d頭之類?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞