[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
睇實際情況而定

日,主要以頭髮中間 多層次 輕柔結構 線條
而且好常見髮尾係保留左dd 直
由頂開始保留至外線逐漸減少

韓,以堆積 較整齊 偏厚重
你好巴打 想問染深灰色嘅話甩咗會唔會變黃?如果會嘅點先會冇咁黃?謝謝
咁當然 如果再想電而又無咁既感覺

可以卷d 邊位時 唔好咁鬈甚至唔卷起

邊位指嘅係咩?你意思即係髮尾唔好太鬈?
同埋想問吓有冇女仔到鎖骨長度嘅頭髮作品相睇吓?
本身油頭, 漂染完髮型師叫頭幾日盡量唔好洗頭, 但係近頭皮D頭髮已經好lup, 咁嘅情況係咪應該要正常洗番, 定係都係要繼續忍
同埋有冇漂染完啱用嘅洗頭水介紹, thz
頭髮本身天生曲曲地,留長頭髮嗰髮尾會攣埋一舊可以點處理?

紫灰會比較好d

問返stylist 比較好
因為上唔同色 同埋唔同漂底都會唔同

eg.漂唔夠 用藍色洗頭水 係唔會藍 會綠
今日收得夜 岩岩睇左

其實留長有d 骨位既layer 係真係要剪走佢
額頭大係咪唔應該all back
煙花燙髮有無類似推介?
睇點大法 同點襯
好多種 你講緊電爆果d ?
凸起個種

襯既意思係咩?
連髮型
有冇啲防堵塞毛孔嘅洗頭水介紹
想問吓shiseido同paimore電髮有咩分別
想問頭髮應該算比較黑 如果淨係漂一次既話 有冇咩顏色比較啱男仔
推 求樓主解答
我諗洗得乾淨既都ok 既

同埋而家有好陣頭皮treatment 做

你話專針對呢樣野 我又無咩研究同聽聞
lebel lycomit
lazulite 綠色

近期就研究緊石墨烯
pai 電完出黎頭髮都係keep 住酸性 會滑手d 但如果本身髮質都係差 佢過一排其實都係咁,而且都睇家用洗護。

重點係。佢對粗硬抗拒天生鬈做直 好易還原同唔直唔鬈 平常我都有用 但真係睇需要同髮質 效果

shi
電鬈黎講 可能會太自然 但亦都有人係想咁自然

對粗身髮質 效果明顯

唔好處係,好緊緻既鬈唔會用佢

仲有黑人頭 同lacoha 都幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞