[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#17

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
thx Ching 見到問問佢先
頭髮好漲 好炸好似隻獅子咁但唔係天生攣 所以都戒左漂頭 做過巴西焗油但係兩個月甩咗浸coating就冇咩用 之後都keep住出去有做b5焗油但係都係兩個月就打回原形

想變返順滑同直同埋縮細返冇咁漲想問呢個情況係咪都係做負離子或者直療最好
ghd

仲有一個牌子。
過兩日 send 比你 因為唔記得左
.

不過風筒緊要d
你想轉咩色先

如果之後洗 應該會粉粉紅紅或有dd 橙
只要唔係,正常直

平向散或漲起都係天生鬈既一種

無咩所謂 但你怕散 慢風d 吹
不過錫紙style 係都係玩dd 散feel
巴打 留一留tg呀
有髮型問題想問下
以前未漂頭之前未出現過嚟種情況 anyway thanks
問兩個問題

1.頭髮好幼 咁究竟電定唔電 又話幼電完先睇落多頭髮 又話頭髮太幼唔好電 唔係會電斷 都唔知信邊個

2. 呢個頭 係咪電出黎?點稱呼?
E

咁有機會係關漂事

如果漂得唔好 或過程太熱 會有呢個問題
咁又唔會電斷

但幼底要做到呢個效果 電完一定要風罩煩乾

同埋未必有咁厚 咁豐盈既感覺
咁你應該由佢自己洗甩

如果仲有d 紅 藍綠唔太怕既

如果有部分都係紅 上一浸紅紅橙橙先再上
有無風筒推薦型號..唔該
jmw 貴買平用 韓國野
染髮問題
1.染黑色係咪真係會影響之後染髮效果?
2.自己染泡泡真係咁傷頭髮?

Big thanks
1. 係 非常 因為人工既黑色係好難再退淺 如果日後有新生髮 你係好難追到有染過黑同天生新生黑一樣色

唔係唔得 做好大機會有ddd 落差

2. 係 除左影響隻色會有唔均勻之外 其實頭髮既手感都會變到好差 接近漂左數次咁 當然頭一次可能無野

兩三次後 必定
想知唔同電法係咪會有唔同吹乾頭方法?
有時電完髮用風咀吹會冇鬈紋咁濟
要用罩先會鬈 係正常既?
請問頭髮幼同軟真係做唔到摩根燙?
幾個髮型師都同我講
同埋好想剪日本嗰啲J家仔頭,邊度有得剪?
一定
你用返風咀 有辦法極細風都會唔同
唔係 幼軟先需要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞