一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
Kenson 或者 YoYo
有冇人試過係rickylcm染髮,好唔好
見好多人搵佢剪!好似幾好咁!
巴打去整咗幾錢?
想問邊間會比意見你適合咩髮型 又剪得好架?求推介
Porto salon 搵 terry
電ok 剪我覺得麻麻
尖沙咀短髮淨剪有冇推介

警世 咪去呢條八婆到整頭
上到去坐咗好耐 佢先施施然走過嚟 一句得埋嚟 點整呀
講唔夠兩句就要你揀好隻色再走咗去 全程感度西到爆
再坐多半個鐘先有助手過嚟幫我搽頭
我本身漂底想染返隻Ash少少嘅深色 佢話做唔到我都算 求其一隻深啡色就得
點知搽完個頭 保鮮紙都冇包張 我就比佢棄置咗喺度半個鐘
後尾有另一個態度好少少嘅助手嚟 我同佢講條頸好痕 先比幫我洗頭

我呢個漂底頭髮 上色竟然上咗個半鐘!!!!
個半鐘上隻深色 而家深到好似假髮咁

仲有就係佢剪髮剪到勁求其同樣衰 最後要第日去返相熟髮型師到剪返好

然後連著去染髮嘅白色衫都整污糟埋

結論 佢ig全部相都假相 咩假一賠萬唔好信 咁垃圾仲收我$688
頭整得衰 態度極衰
代朋友po
今日約咗Zaza hair去電梨花頭 一去到就要我等成半個鐘 之後先有條友走嚟問我想整乜
因為我係比人剪衰咗個髮尾 所以都想佢幫我剪返正常層次咁
佢就話我染過泡泡(成半年前) 話整唔到 一整就會炸
我就話 咁你幫我剪返有啲層次啦
佢話: 下 你呢個長度點剪都係咁㗎喎 冇㗎啦
但我頭髮係到鎖骨下面 仲有得剪
跟住佢話冇得整就叫我走 我見佢哋有好多客係到等 懷疑佢見我揀600幾蚊嘅package嫌冇錢賺所以唔做我生意
真係嬲到仆街
咁之前去ndu搵Andy整過上曲下直 見都係尖沙咀就去試下walk in睇下好唔好彩
結果Andy又幫我電到幾好 咩會炸完全冇咁嘅問題出現囉
3個鐘都唔洗就搞掂咗 效果超滿足 態度又好
大家千祈咪幫襯Zaza 呢間垃圾黑店
Zaza 唔只黑 仲係藍
成日見到佢廣告..
啱呀頂佢….就係見佢咩 唔欣賞嘅顏色自己做唔出 又全部心血 都成萬幾follower
但真係搵笨柒仲要受氣希望大家唔好中伏
其實上網一Search都好多佢啲負評
我一路染個個半鐘 一路search啲評價 真係想喊
原本見佢(好似)都幾靚
又以為女仔細心d(主觀感受)
睇相又正常
多謝你 見完你個comment以後見到佢廣告report佢
有冇整balayage/highlight 靚嘅salon推介之前有無追過po直接係ig搵過一間整左次highlight柒咗 好驚再伏
有個搵開又ok嘅髮型師就咪周圍試啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞