一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
女仔長髮剪短試過剪衰咗
男仔就大部分時間都剪得好,不過次次都係剪同一髮型

試過幾個髮型師都好nice
環境都舒服
咩價錢
有冇試過
Hinz_hair
Roy_lee_hair
想電頭髮
睇左懶人包好似唔覺眼有人講
指定髮型師好似298
早排係ig搵旺角Jun Kwan 剪
整到我頭髮傷哂 一梳斷勁多
再者佢無助手
Book 左幫你洗完頭就擺你係度等
染電都幾求其
去過lui.fc_hair,呢間野完全唔夠人手。book左12點,同埋2個fd整,整到9點先走得。我只係整染加B5咋,洗唔洗搞成9個鐘呀?仲慢過我個2個fd(佢地做染加電)!睇住d人遲過我黎仲做過我走勁嬲,完全冇下次,染髮又染得d色唔勻
另外試過tera_stylist,自己又係on9左冇做research,呢間個髮型師同terrence_t.hair係同一個人黎(但兩間個price list唔同的)!本身想染加電髮,條友話漂過唔電得,根住就sell我做個1000蚊嘅treatment(納米離子焗油)都on99,之後就sell個800蚊嘅kerastase treatment,我見佢話有home care拎番屋企用就做啦,仆街,臨走前扮曬蟹話幫唔到我電頭唔好意思,俾枝勁d嘅野我拎番屋企用,拎走完上網check先知換左枝cheap野俾我,仲要剪完頭髮就即刻幫我夾曲個頭,之後先俾鏡我照,鬼知你剪成點咩,呢間真係伏到爆,我fd做電髪,又係俾佢sell加野,而個電髪竟然係由assistant做,條友只係負責剪頭髮,我真係未見過
我剪左佢5年 洗剪吹200樓下
冇電過
以為係自己留言
黎緊諗住去hair la forme染髮,希望會染得靚
之前都諗住 但一google就見到話黑店
但嗰間黑店唔係叫Hair de home咩
男 長髮 有無推介
想問大家知唔知呢間伏唔伏
啲相同片幾靚
Jackychan_stylist?
我後尾試左 唔知絲打係咪重想知
淨係電左 出黎個效果唔差
頭頂唔係好電到 但應該係因為我本身係細軟髮 難啲捲到
整既過程有間唔中要等下 但唔算好耐
電個陣感覺佢係有諗過下點整 會簡單教下你點打理
Sell既都係問一兩句 話唔洗就唔會繼續問
對比上面啲post應該未算伏
但我係電羊毛卷 唔知電其他效果會唔會有差別
唔該晒絲打我都係想電羊毛卷 如果ok就好了
想問埋你而家大概整咗幾耐 Keep成點 唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞