一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
想問下有冇人 chrisso.style 度染過頭? 驚伏染壞頭
lm
我以前用mjw就係揾開Ryen 估唔到轉咗東主
我啱啱都book咗 但睇翻前面話edgy好伏
有啲驚
我最尾去咗整呀 唔伏 好好唔使咁擔心
幾多錢剪一個頭髮?
借朋友ac post
之排去咗太子西洋菜南街1間樓上salon(舖頭名:Wood HXXX SXXXXX;IG: hair_perm.studio)整頭髮,點知伏到喊

漂髮:上咗漂粉過咗一個鐘都未洗,搞到頭皮勁敏感同痛,剩係當日洗漂粉個時幫我加咗少少防敏感噴霧,但完全唔work。第2日頭皮仲結咗幾舊硬塊(可參考下面幅相),摸落去仲痛緊

髮色:原本我想漂嘅係beige color(類似奶茶啡),而髮型師亦有講漂1次可能有少少金,點知出嚟嘅係深泥黃金色,完全同上一次喺另一間漂差勁遠,似上一次漂完beige退咗色嘅效果

髮型:髮型師冇清楚了解客人要求,搞錯咗漂染範圍,冇染埋後面底層頭髮。但依個都係不幸中之大幸,因為染出嚟隻色唔係我想要

價錢:今次嘅價錢喺第2間salon成個頭都漂到,仲要話上多隻色(明明都係啡色)另收$350,完全唔抵

所以話千祈唔好信晒啲IG Salon望落好似好抵嘅廣告,一嚟salon可以唔跟價錢表收錢,二嚟分分鐘遇到完全唔pro嘅髮型師,整壞自己啲頭髮

睇我個頭咪知
灣仔crew cut 個Jason好撚伏
Ig: Kexxethlee_hairdresseser

原本諗住留長電一電

咁坐低無耐摷左幾下個頭

之後個助手就幫我搞啦

一開始佢就幫我夾個頭頂

夾撚完個頭頂就落藥水啦

之後就照機啦

我條女就問我 下?後面同兩邊唔洗電架?

咁隔左陣條友行過我就問佢啦

。: E~兩邊同後面會唔會電埋架?

條友好撚pro咁撚樣 摷左我兩邊同後面未夾果d頭髮

: 唔洗架啦 你原本個頭天生都有小小攣

心諗做左廿幾年人 都唔知自己個頭原來天生有小小攣既

整完個頭炒撚曬車 外面果d攣既 入面果d全直既

攣既又遮唔到d直 過左一個星期自己買直髮膏拉返直

我認我衰貪平 屌佢老母!
請問剪男仔頭,尖咀有邊個好推介
剪左the show hair

優點:
算係有心機既,但感覺剪得一般

缺點:
其他人好似唔想做咁
成地成枱頭髮,好似無打掃咁
個鉸剪好似無油咁,好似要好用力先剪到一下
個鏟勁大聲,大聲到差d聾
剪完拎開條布整到成腳髮
洗完頭包布,其實無包過,一起身已經散開

整體感覺
環境差
工具差
服務差
剪頭髮質素中下
洗剪$28x
我都想問,你哋剪過?
日本仔頭嚟㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞