一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
追曬#3-4,最後揀咗元朗man_hairstylist,做直療

去到會畀髮型建議,討論完佢寫咗價錢係紙到畀我睇,有兩隻藥水揀一隻歐洲一隻日本唔同價,印象中好似差300幾,咁我就揀咗貴d嘅日本

上藥水+夾直全部都交畀男助手,佢會間唔時嚟check吓,嗰助手幾溫柔唔會講嘢,啱我依d毒撚,手勢幾好又整得好有心機,已經整咗一段時間,個形仲係度

去嗰日係平日下午,一入去地下勁多頭髮,d凳係白色全部都有一噠噠顏色,但過咗一陣清潔姐姐返工掃走曬

價錢直療$1190+洗剪吹$245,喺元朗依個價真係有d貴,我又唔住附近,所以應該唔會再幫襯,但整嗰陣見到佢有唔少客上嚟單剪,有男客有auntie客,住附近想單剪可以試吓
比夠錢咪剪
跪求剪瀏海髮型師
想問有冇人試過Ricky 想知整得好唔好
想問呢 本身冇分開界 去電啲分咗界嘅頭 係咪唔駛朝朝吹頭都有條界

整出嚟係死直定自然?
想問男仔電+剪有冇推介?
最好係元朗 thanks
Hair kiss果個june試過幾次都唔錯
諗緊去唔去adamkc.hair 染
近排有冇人去過?佢而家做緊半價 抵到好似有伏咁
但佢又係個推介list到
kennethlee_hairdresser
電好唔好?想電個林宥嘉頭
唔好去adamkc.hair到整
好撚伏
佢嗰價目表雖然平
但到最後都會逼鳩你做treatment
埋單貴咗成倍
呢個真
雖然佢整完頭效果係好 而且個treatment真係有啲用
但佢會粒聲唔出就同你做treatment然後你埋單先知
唔介意貴嘅話可以一試
我自己就都會再去
呢間伏到痴線 唔明點解會出現係推介list度

嗰Adam剪頭髮同染頭嗰陣會係咁整到你個口罩/整甩成個口罩
係到上漂膏嗰陣用紙巾墊住啲頭髮 我唔知係咪新興嘅方法 至少我冇見過有髮型師咁做
而且上膏上得好似整麵啲師傅咁chock你嗰頭髮 啲膏又整到周地都係 有啲仲彈到我部手機
以上都係一句sorry都冇講過 仲覺得自己先係專業嗰款

重點:冇confirm嗰客就私自做treatment
係漂完嗰陣嗰Adam 無啦啦話我啲頭髮漂到傷撚晒 要去整treatment 補一補救
咁我俾佢講到咁嚴重心入面就有啲驚 但冇講過話要做而係叫佢俾啲時間我諗吓
好啦到洗頭嗰陣 我就同佢講我唔做treatment
跟住佢同我講佢已經落咗
我心入面o曬咀 因為我熟悉嘅treatment 係焗油
而佢呢個係洗頭嗰陣加之後再沖洗嘅所謂M treatment
咁我緊係唔應承做
但佢之後又係到踩京喚羽嗰treatment 又係到出人情牌話幫我染足全程 出面係冇髮型師會咁用心咁幫你整
但後尾我發現佢成程幫你整應該可能係因為佢係冇學徒
最後咁嘅treatment 加咗成九百蚊 仲扮曬好人咁扣百五蚊 但最後埋單二千

染出嚟隻色又貨不對板 埋單咁貴認真可以去搵間好啲嘅salon整
同埋嗰Adam有啲作品整嘅色唔靚係會用filter tune靚返隻色
真係無咩事唔好去Adamkc.hair到整頭
除咗焗人做treatment之外我又冇你講嘅其他問題(貨不對版 整到口罩頭髮之類)
佢都係有幫我扣到錢我埋單都係二千幾
但整完出到嚟整體嚟講係滿意嘅 幾個月前整 到而家都ok
不過水鳩人真係好撚唔可取
btw 想知你係咪望到佢喺度tune色
hair kiss好冇?見Chris.c好似電得幾好
伏list入面個vicky_yan係咪姐係vick_yan?
係既話就真係有d伏
埋單計錢先講原來中間做左個treatment係要收錢
過程冇提過要額外收錢,只係講左句:
「陣間幫你用xxx牌子做一做protection」就完左
冇講有乜作用,冇問你需唔需要,更加冇講要收錢

埋單就一句「我以為你知要收錢」
咁樣做生意唯有係連登溫馨提示下大家啦
追返post原來真係vick_yan
咁麻煩update返懶人包個名
好仆街
呢啲直頭要開埋IG名
同問
雖然成8個月後
個人認為值 佢仲要好好服務態度
次次去都試到唔同既髮型 從未失望過
rizalam就算啦 如果唔係張敬軒御用髮型師 香港邊有人識佢
利申之前同佢同公司 如果post主係上左年紀既 搵佢剪應該無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞