一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
我都想知
有冇人去過Lewis hairstylist 電髮 見佢幾平咁
仲有 hair_featured
去過2-3間, 次次去襯都焗你電/染, 下次再去唔想染就咁剪就FEEL到佢HEA剪好快搞掂
我都知要咁先掙到錢, 但係又唔想次次都去染/電, 2-3個月去一次都染, 呢年已經甩左好多頭髮
你地去個D SALON會唔會淨剪都OKAY?
想問吓有冇babylight嘅salon推介
係咪冇人睇懶人包
同求

有d價錢差好遠
有d又唔見有comment
好難揀
請問有冇人去過time.again_mh?
去左間ig salon 電頭,電完得頭一兩日係巒,之後完全唔覺得電過
我whatsapp間野話個頭唔巒,需要補電,叫我影相比佢睇,感覺上佢想hea走我
可以點做?如果補電係咪應該唔收我錢?

新手第一次電頭就伏左
男定女?濕左水既時候巒唔巒?
我係絲,濕左既時候都係小小巒
有啲髮質係好快直 所以我都唔再哂錢電
巒髮要打理 有無教你點樣捲住吹?
我本身頭髮幼軟
五年前電過一次 電完第二日已經直返哂
返去補電 都無用
之後無再電過 最近有電 雖然效果同我expect既爭好遠
(所以唔推介啦
但起碼見到係有巒
每日起碼花10-20分鐘捲住去吹 我仲買左支styling cream for 查完先吹
電完一星期宜家仲未直返
不過啲人話幼軟唔keep 住耐
可以去個ig story “電棒髮打理” 學下點吹

利申返 唔係叫你去個到電 亦唔推介 因為記得有人話過佢係比助手搞 只係叫你去睇story 學吹頭
感謝絲打
我都係幼軟,佢有教我點吹點打理既
但我洗完頭個頭都唔係巒
間salon覆左我 約我上去睇睇
如果補電,正常係free定要比錢?
第一次電真係唔識
去左 hair_stylist_ben_lee 染髮中左伏

睇到ig啲相好似幾正路咁就膽粗粗想去染隻無漂霧灰啡啦 ,但個日入到去坐低整,比我指完隻色就由得個助理黎染,搽染劑個陣連推均都無,個頭出嚟爆哂頂又染唔均,染深色變成mk highlight 頭

之後佢返黎剪又剪到無哂層次髮尾比狗咬咁,第一次偷薄偷到無薄過咁,我第日再搵人剪多左次先順眼返。下次唔敢再亂試新stylist啦
補電正常係free 既!
但唔排除有機會叫你加焗油/其他野
唔想就帶$1/200上去算

不過即使補電你都唔好抱太大期望
間髮型屋唔掂 補電都唔太機會得

同埋真係好傷 之後都自己做下焗油同用髮膜
幼頭髮吹乾先會見到巒
絲打最後有冇幫襯到
我都見到好似幾好 想幫襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞