一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
有冇推薦邊間salon做直療?
漂完之後個頭好毛燥
漂完係唔做得直療㗎
上個禮拜去電完 整到個頭好痛
結果出嚟都唔靚
仲要番到屋企梳下頭已經冇左啲curls
淨係電加剪都過千 好肉赤
逆齡再生去毛燥療程其實係啲咩?有冇人做過
唔該ching
拋磚先
推 ig: hairbylingkwok
大概半年前染highlight到依家除咗生返啲黑髮之外染嘅位依然好highlight 一開頭染完同事同朋友都話好睇問邊度染

人生第一次染頭係喺ndu 嗰陣淨係染plain加剪少少 冇乜技術可言 唔係唔好但感覺唔太上心

第二次就係lingkwok做人生第一個highlight
其實嗰陣我冇諗好染咩色 因為工作關係唔可以染太出
所以我淨係講咗句: 想低調但要有啲野睇要highlight
之後就幫我淨咗個超滿意嘅頭
事後問返佢係咩色 佢話係歐美風咁

好推介完拋磚完
黎緊想剪瀏海 我依家係長斜陰想剪返齊陰
界已經分到變曬形
而唔揀lingkwok係因為未俾佢搞過瀏海而瀏海又真係好影響顏值 佢ig又冇主打瀏海咁

想問下絲打們有冇邊間整返界剪平陰推介
最好會除罩幫我睇埋面形咁
如果剪平陰加染highlight都出色嘅就最好
巴西焗油/角蛋白直髮d Fd ,只不過改咗個名
如果淨係剪頭髮
salon kagu Jason /momiji felix mika jimmy 同Justin 邊個手勢好啲
做過 三個星期到打回原形
咁都係直接拉直好過
同意 一開始好似負離子咁好貼 係好順好滑
但過一星期左右其實都冇左個驚艷既效果(日日洗頭 夏天真係頂唔順)
真 三個星期真係比盡佢
個陣仲吹到咩修護髮芯乜乜柒柒
前幾日去左adamkc整highlight 其實過程都正正常常 feel到佢用心整頭 剪頭髮染髮highlight都係佢整 係有啲treatment同埋洗頭係助手整 個助手係個帶鄉音嘅阿姐 唔係太熟手 Adam期間都有話過佢幾次幾好笑
個問題係到收費嘅時候見到比想像中貴咗五舊水 問清楚佢話原來個底色染咗兩次 染多一次收多$500 但係一開始做之前亦冇同我講過呢個底色需要染兩次(其實同我本身個髮色差唔多 我對於染髮唔了解啦 但會心諗真係有需要染兩次先上到色咩…)雖則我真係有見到佢染咗兩次嘅 但係我都係第一次做highlight唔知原來咁樣叫做染第二次底色 而且收費表嗰度都冇講到染多一次底色係要加多$500 我覺得有啲俾佢呃嘅感覺
最後個成果係靚嘅 雖然同我預期中highlight個顏色有少少少少唔同 不過我都好滿意 但如果回頭就不了
有冇師兄屯元天或荃灣有推薦salon or designer 剪 男仔頭是firm, 黎緊想buzz cut
有無電摩根燙嘅髮型師推薦?見到有個叫kennethlee 想知有無伏 🙏🏻
想問下有冇人試過jenni_tsoitsoi呢間?見佢highlight好似ok
-貼錢買難受- 尖沙咀中伏salon![Hair by chill] 漂完個頭最後俾佢染返黑
https://lih.kg/3051284
元朗有冇邊間剪短頭髮(女)唔伏
有冇人試過caneshairstylist,想問下佢剪染電好唔好?同埋會唔會hard sell?thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞