一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
Angus好?有無報告share下
效果我覺得都係咁樣啦 但係佢完全唔會sell你(加好多分 )好細心好認真 係真心想你把頭髮好!同埋全程佢都會盡量跟住 唔會淨係臨尾嗰幾分鐘先出現個樣

有冇ching試過是但一間求評價
代朋友post
咁岩見到有人問,唔想再有人中伏
我同fd之前一直有follow maxtse_hairstylist
暑假我地就約咗佢整頭
本身我地一直都有整開頭,都知道髮型師冇可能剩係接我地兩個客嘅
當時book既時候係book十一點幾十二點
咁我就整耳圈染,另一個整highlights 啦
去到既時候見到其實已經坐緊兩個客
之後佢地傾既時候 又話髮質點點點又要加依樣加個樣
咁我地覺得如果效果真係好既,加都冇所謂
始終佢係髮型師,我會覺得係專業,所以我地兩個既顔色都係交俾佢設計
但因為我地皮膚都唔算白有少少偏黑,只係要求染岀黎可以顯白D
傾完點整之後未開始整就已經又黎多個客
Cls 整緊既途中都不停有新既客黎
我同個fd都覺得會唔會多客得濟
個日我地兩個真係由朝坐到夜晚
染完一除毛巾個下我地兩個對望
我地兩個都有一種感覺係自己仲黑過黎既時候
本以為吹乾咗會淺色d,但都係咁黑
佢幫我染咗個粉粉地橙橙地既耳圈染,
我朋友係偏暖既橙啡色highlights
吹完頭之後我地兩個都冇岀聲,但佢同我地傾既內容就不停咁係咁話自己幾好對女朋友有幾好
我覺得佢講既野唔應該係第一次大家唔熟既時候講
總之全程我地兩個都覺得佢講野好口花,唔識形容個種感覺
然後我地兩個最後每人整咗一千六,七左右
但唔夠一個星期甩哂色仲要髮質差到爆
仲有一個問題就係當時我地follow佢既時候得2千幾3千follow
佢既follow人數快到好似差唔多一日有5百幾個咁
我唔知佢會唔會係賣follow
依個留意係我同fd成日去佢ig討論究竟染咩色既時候發現
最後我覺得好伏好失望 俾人笑咗幾日
全程都係助手去整 完。
想知am hairstudio呢間如何
見佢都幾多follower
但就咁爬文/懶人包好似唔太覺有講過
有冇人整過mo_ment.hair_hk ? 見個ig好似唔錯咁
IG : @iamjjay.hair
伏 去前請三思
TLDR: 冇問過個客私自揸主意仲毫無歉意

1號嗰日去染 諗咗好耐忍唔住post出嚟

我本身係諗住染inner

喺8月尾嗰時已經有喺ig問價同時間
我問佢1號或者2號有冇時間啦
佢夜晚7點幾嗰陣時就覆咗我一個時間問我得唔得
咁我返緊工就唔得閒覆佢住
佢12點幾無啦啦: hello ?

即係咁 我都明可能會有其他人想book 想同我confirm咗先
但佢就咁一句hello?掟埋嚟觀感真係好差
見佢ig啲作品幾啱心水咁我都照book
我放工之後就覆佢confirm返booking
之後我見佢ig話book嗰時要講埋以前有冇電/染
咁本身諗住會漂我就再inbox佢話我做過負離子
佢覆咗ok

去到嗰時佢又問我有冇電/染過
咁我嗰陣心諗可能多客唔記得咗 我再講多次我做過負離子
佢: 做過負離子唔漂得喎
????咁你又唔早響 我前一日已經講咗
之後佢比咗隻唔使漂嘅粉啡色我揀
咁睇落都ok 唔算太高調 我就話好啦

下面先係真正令我不滿嘅地方

講完之後佢就行開咗 等左一陣有個助手嚟幫我搽嘢
我見兜嘢係白色諗住係乜鬼修護就冇理
搽哂我成個頭之後隔咗一陣我聞到好大浸染髮劑味
望一望塊鏡 我個頭變哂粉紅色
諗住問吓條友搞邊科 佢地班人走哂去入面吹水 完全見唔到人影
等咗陣佢終於出返嚟 我問佢: 我淨係染inner咋喎點解染哂成個頭嘅?
佢: 你唔漂嘅話染inner冇嘢睇架喎

吓?即係咁樣就代表你可以冇問過個客就幫佢染哂成個頭???

之後佢再話: 你洗咗頭之後睇下點先啦 唔鐘意我再幫你染返外層啡色囉

係啊 我同佢講完之後一句唔好意思/sorry都冇 毫無歉意仲好串
有考慮過呢間建議三思
應該冇啦
大家覺得整直療/梨花Hill Wong好啲定Mickey Jim好啲
深水埗有邊間salon幫男仔單剪好??
搵Or Cheng剪過幾次都幾好
平時約佢時間一日內都會覆
今次想約佢時間 問撚左2日都唔覆機真心燥
Hair pyua真係剪到好唔掂 剪到d陰好奇怪 第一次俾人剪完頭髮喊左 唔會再去
想問係邊個髮型師?
隔離po?
jun kwan 大伏
入到去 salon啱啱開門
地下已經見到一執執頭髮 觀感好差
我同朋友都做咗佢嘅電直 焗油 染髮嘅set
佢自己ig強調漂過頭髮 毛躁發質去整都冇問題
結果焗油焗得勁hea
夾頭髮係夾得快
但我同個fd啲頭髮都俾佢電爛晒
事後仲係咁戴頭盔話要個客自己後續保養
大伏大伏大伏
有無大圍嘅salon 好推薦
我剪開個個移民
Villa Hair
銅鑼灣邊間好?
有無人知niger river hair salon咩料?好似無咩人講過咁
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞