一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
男長髮想電 真心唔知搵邊間好 睇咗好多都無example
搵屋企人幫你影囉
冇圖好難討論
Btw Ivan留低左個負皮
無屋企人幫到手

個頭今朝吹直完 門都未出就變八爪魚
都剪得幾柒下
明明就頭髮軟嘅人先電得靚

頭髮硬電出嚟唔自然
有,上年有試過搵佢電,不過佢好忙,要等9個字先有得整,我覺得佢擅長整女人頭多,女人個d係真係整得幾靚,電男人個頭都係同普通個d salon手法一樣,係可能枝藥水靚料d

利申巴唔排除係我頭髮太硬太粗所以效果一般般
有冇人試過佢

最近有無絲去過呢間電髮?
見懶人包嘅comment有讚有彈,一直心思思想試
想知伏唔伏?
想知呢間玩highlight得唔得
見佢係幾多錢包幾個項目驚伏
有冇人去過rainnn.ame 度染,我見佢好似染得幾靚
Milk lai啲垃圾都有人吹奏
淨係識剪嗰幾種頭
男就韓狗頭
對住熟客就細心整
新客等足成粒鐘
之前去咗phoenix art for hair 髮型師ig係mmhairmm 態度幾好但手勢麻麻地 電得唔靚 電個part大部分係助手做 剪頭髮真係賭博嚟
最尾去咗整highlight 幾好 整得好靚 滿意好細心 一路整會一路根據我髮質同我講返平時要點護理頭髮/set頭 整完有好詳細講解返要點打理幾唔錯 態度都好nice
都唔係我就係頭髮軟 之前去電 電完幾日已經好唔攣完全hold唔到哭𠹌咗
自此之後已經冇諗過去電 自己夾算
其實自己夾先係世一

買個靚嘅小直髮夾,日日夾唔同嘅形出嚟又得,

出面比salon電個種對於硬頭髮嘅人嚟講 ,電完會睇落好生硬好唔自然咁
上年8月尾電咗 其實電得幾靚,但唔係我想要嘅卷
不過用paimore藥水 去到6月仲keep到
剪頭係佢剪 但上卷係助手
全程無咩嘢講 三個幾鐘搞掂
絲埋單幾錢?
九百尾接近一千
算好平唔怪得助手上卷
有冇D有瀏海嘅髮流修正?
搵左好耐,係ig都係得r.epair_hair有相關廣告
但聽講都伏多同埋好似係共享工作室果類
之前去過幾間都係後面整得幾靚
但瀏海始終整唔到我想嘅效果
有冇Ching知邊間專攻瀏海
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞