一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike

Ig:hair_kairos2020
店名叫 Kairos Hair treatment Centre
Google map叫hair so salon

有時見到黃店真係唔忍心屌
但去剪完體驗真係極差
等成個鐘但最後5分鐘剪完
埋位冇人理等勁耐冇人幫洗頭吹頭,個個低頭玩手機
到最後剪得又求其5分鐘交貨
諗住可能自己第一次去咁啱抽到冇料髮型師
但睇佢Google map近期評價個個都俾一星就知唔係個別例子
去睇評論基本上伏店元素呢間齊哂,鳩剪、sell藥水、染得差、冇禮貌、等勁耐樣樣齊。

黃店唔係大撚晒㗎dllm
想知 或者邊間剪韓仔頭好啲
paimore 同普通負離子會點揀
https://www.instagram.com/jamewan_hair/

有無人幫襯過?
見佢D圖幾靚
EXCEL表見佢都係有人讚
毛髮撚留名
有冇人試過rayhair_salon?
arro_leung_hair 伏到仆街

我frd搵佢整呢種balayage
佢個漂染package$980

包Highlight 加漸變效果要加3百 佢叫我frd漂兩次啲色出得靚啲咁加漂一次加3百 加個6百既垃圾焗油 埋單2480
然後整成咁能樣 仲要頭頂後面唔知jm9有執斷左成忽短左既

問佢點解可以整到成頭傷晒兼完全唔係我frd想要而佢亦話過係會做到既效果
佢話客人覺得效果唔一樣既佢免費重整喎
喂大佬呀 橫睇掂睇都唔能會係一樣效果啦下話
出錢搵佢整一次都搞到個頭咁 佢話唔收錢重整整完個頭仲會有頭髮淨?
睇佢ig諗住搵佢整頭既真係自己睇路喇
佢啲片極度懷疑係落晒filter既
因為我frd個頭無論係白燈黃燈定自然光下睇
點睇都睇唔到係佢影出黎隻色
呢間ig: nile_hair先砍後奏
坐地起價到一個極點都算 仲要爆粗鬧個客
態度差先令人火滾,果幾百蚊我豪比你點話?
但係 請問依家我比錢你賺仲要比你爆粗鬧,你仲要比說話我聽 比面色我睇?

https://instagram.com/nile_hair?igshid=YmMyMTA2M2Y=

罪狀1:一嚟到就剪頭髮,剪左個頭先講價錢比人聽(請問同你係美容院除曬衫然後比人硬sell有咩分別?要走就冇得走)
Ig上寫的價錢只係底價
做Highlight加color ig 寫$680硬屈你一定要做個B5焗油
沒得揀ig寫的其他焗油,但係ig明明寫第一代焗油650,第二代寫詢問價格。OK咁咪奸做第一代囉 點知佢話已經冇第一代做 你講曬啦

罪狀2:搽左染髮上個頭先話upgrade左paimore隻藥水要加多$300,仲要染錯色遮哂本身隻highlight
Ig寫做color加焗油收800,結果實收$1100

罪狀3:賴個客自己聽唔到他有講轉左用paimore藥水

問他咁可唔可以用ig寫的第一代B5,他就話沒做第一代 。
大家留意翻第二代B5係詢問價格,啫係海鮮價都得啦

罪狀4:唔解釋清楚仲講粗口發脾氣鬧個客

我們問個助手用緊邊隻藥水,
個助手一問三不知都算。
個髮型師就鬧我好L煩,講左三次。
咁作為消費者我想知你搽咩落個頭度都正常啫,我而家比錢來受氣架?
佢話我地真係好L煩 一次過問曬得唔得。語氣好差 想鬧人咁款

好啦 作為消費者,可能有人覺得依家salon都係咁 始終佢都叫做講曬價錢先嚟整,雖然係先斬後奏(或者先斬一部分)係我地自己蠢 買個教訓啦。
但係 依家收人錢仲要爆粗比你聽,話你地真係好L煩,然後就咁走左去。我地一齊呆佐係度……
漸變左係邊
連highlight 都唔多覺。。
銅鑼灣有邊間平平地做男菇頭undercut好睇嘅
想知 呢個髮型師有冇人試過做挑染?
ps 佢地址喺edgy salon /_\

有冇人推薦識染免漂色嘅髮型師?
想染綠/藍色預咗會甩好快
但希望最少可以撐半個月
除非你個頭甩晒色好黃,如果唔係,如果係黑色頭髮,
基本上冇乜可能,除非用大陸野
有冇人試過呢個?好唔好
上網睇人分享深藍深綠係做到

試過黑髮去salon用loreal染膏染綠出到色
但係一個星期玩完
依家底色係深啡

朋友都染過深藍-甩綠-變啡
過程撐到一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞