一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (4)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
有冇人去過yogurt hair group?
有冇人試過comma hair make
有冇人在呢間整過,揾地址就另外一個名,想知伏唔伏
難到閣下覺得manson剪既野係日系?
唔識分 但佢自介寫日系
有得指定邊個剪?
我搵過佢電髮
搵過佢兩次 第二次仲要帶埋朋友一齊整
第一次整已經覺得佢態度麻麻
見佢好忙 多數係助手幫我整
諗住佢咁岩忙所以先咁唔耐煩

點知第二次去態度一樣係咁差

唔打算再搵佢了
想搵個推介list上面個Damon_hairhk但係ig search唔到
想問佢係咪改咗名/ 冇做
另外有冇推薦嘅女仔短髮髮型 (剪only)
筆直$200-350
去過chu.hair.stylist
本身朋友介紹加上見佢價錢都算平就book去染髮
Wts預約唔係同髮型師直接溝通髮型問題 覆既人解答唔到我啲髮型問題(是因我都漂過頭幾次 想問清楚)
咁都冇野既 佢話上到黎同髮型師溝通 咁好多店都係咁既 咁我就算啦 照上去
上到去 同個髮型師講我想點整 (已經事先wts同佢講過我頭髮狀況)而我好需要解決我頭髮卡色問題 佢係咁話整唔到 然後我想要染既髮色 都話解決唔到我卡色問題 一係又話要漂 但我想講我搵緊既色都係網上寫免漂髮色 好啦 我搵第二個同我髮色似既色 佢又話咁你染黎冇分別 我屌 我真係當下勁想走佬 邊有髮型師係咁唔理客人想要啲咩 其實我上網見過係有得解決卡色問題 但呢個髮型師一直話冇得搞 其實漂唔漂我都冇所謂 解決到就得 咁算啦 佢話咩咪咩囉 唔通即刻企起身走人咩
好啦 到要染啦 佢明明講得出我搵既髮色都係灰tone 最後佢幫我揀既髮色係紅調😃屌 而家染完成個大媽咁 (我唔岩暖色系髮色 唔係話紅啡髮就一定係大媽)
染既時候唔係髮型師染 應該係佢既助手染 染到我個額頭 耳仔(明明蓋左耳蓋)都有顏色 但佢冇察覺 亦冇幫我抹走 然後等左起麻一個鐘以上都未洗頭(唔知等咁耐正唔正常)
到洗頭啦 第二個助手幫我係咁擦走啲染髮漬 擦到我耳仔好痛 洗個陣個櫈既設計唔好 洗頭個陣個女人係咁叫我坐返高 好心佢地就整好張櫈啦.. 其他髮型店最多坐高一次 大家都舒服 但呢間係咁坐唔好 洗頭個個又洗得唔方便 我又要不停整高自己
題外話:兩個助手既髮質超差 仲要冇好好打理 炸起晒 作為髮型店感覺令人好冇信心
奉勸大家唔好去😮‍💨
見好多人又想平,又要用靚藥水靚顏色,又想個髮型師親手幫你整,一對一,又唔想等,又要信if 廣告的字眼,一路keep住試,一路keep住中伏,直係好好笑
見好多人又想平,又要用靚藥水靚顏色,又想個髮型師親手幫你整,一對一,又唔想等,又要信ig廣告的字眼,一路keep住試,一路keep住中伏,直係好好笑
想問下Private I Salon 好唔好架?
未試過呢啲價位Salon..
最近睇片有介紹係咪有啲日藉髮型師?係咪會好難預約架?
男剪短髮邊間好 睇左懶人包太多都唔識分
呢間我都中過伏,全程助手搞,我個個髮型師就同其他髮型師圍埋吹水,想問嘢都搵唔到人

佢寫住漸進,張相都係漸變色黎,點知佢染咗做一個我自己係屋企都染到嘅普通深啡色,屌佢老尾曬哂我啲錢,個陣聖誕想整靚啲特別啲結果普通到一個極致
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞